Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Jedna 30-godišnja žena napadnuta je u svojoj kući ove subote popodne u Lionu u Francuskoj, prema informacijama Le Progresa, koje su za Le Parisien potvrdili policijski izvori. Prema njegovom iskazu, Jevrejka je dva puta je izbodena nožem u stomak u svojoj kući, u okrugu Monluk, u trećem arondismanu Liona.

Prema prvim elementima istrage, nakon ovog napada nožem na vratima tridesetogodišnjakinje pronađen je kukasti krst, što ide u prilog teoriji o napadu antisemitske prirode prema tužilaštvu.

Žrtva je nakon napada zbrinuta u bolnici i nije životno ugrožena, prenosi Le Parisijen.

Kako prenose francuski mediji, nepoznata osoba pozvonila je na vrata žrtve. Kada je devojka otvorila vrata, dva puta ju je ubo, najverovatnije nožem, a potom pobegao sa mesta zločina.

PROČITAJTE JOŠ:

Dok je bežao, napadač je, prema pričanju žrtve, bio obučen u crno i sakrio lice. Proučavaju se svi putevi, a istražitelji tragaju za svedocima ili informacijama pomoću kamera za video nadzor.

Istragu o „pokušaju ubistva“ otvorilo je javno tužilaštvo u Lionu i poverilo je sudskoj policiji, zajedno sa resornim obezbeđenjem. U ovoj fazi nije bilo hapšenja.

„Žrtva, njena porodica i jevrejska zajednica su šokirani. Između reči i oznaka do akcije… Otvaranjem vrata, do danas u Francuskoj nismo znali da možemo biti žrtva antisemitskog napada, koji bi mogao da dovede do pokušaja ubistva“, rekao je advokat žrtve Stefan Drai za BFMTV.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar