Foto:shutterstock.

Osmogodišnji dečak smrtno je stradao kada ga je krokodil povukao pod vodu. Jezivom prizoru svedočili su dečakovi šokirani roditelji.

Hulio Otero Fernandez otišao je na Matina reku u blizini kuće u kojoj je živeo u Limonu u Kostarici. Veslao je u plitkoj vodi kada ga je zgrabio krokodil i izgrizao do smrti.

Vlasti još uvek nisu pronašle njegovo telo ili ono što je od njega ostalo jer je poslednjih dana padala jaka kiša što je otežalo potragu.

Očajni roditelji Don Hulio i Margini Fernandez Flores rekli su da planiraju da se presele u Nikaragvu kako bi zaštitili svoje ostalo četvoro dece koje imaju  između 3 i 16 godina. Vlasti su zamolili da pronađu i ubiju zver koja je usmrtila njihovo dete, prenosi Jutarnji list.

„Mojoj ženi je najteže bilo da gleda krokodila kako odlazi sa telom našeg sina“, rekao je otac osmogodišnjaka.

Majka nesrećnog dečaka rekla je da je nemoguće da nastave da žive u Matini.

„U svakom ćošku kuće nalazimo nešto što nas podseća na Hulita, što nam nanosi mnogo boli. Ne možemo biti ovde jer sve vreme provodimo prisećajući se kako je lepo dok je bio ovde sa nama. Jako nam je teško. Moraćemo da odemo odavde“ rekla je i dodala da neće ostati da živi tu i jer ju je strah da će se ovako nešto ponoviti.

„Moja druga deca deluju snažno, ali čovek shvati da su tužna. Kad god se setimo šta se dogodilo, nemoguće je ne zaplakati“, rekla je.

Tatiana Diaz, regionalna direktorka Crvenog krsta Limon, rekla je kako se pretpostavlja da je životinja odnela dijete u jazbinu ili pećinu, ali da ne znaju u koju. Dodala je da su pokušali da ga namame, ali zasad bezuspješno.

„Budući da ne znamo o kojoj se pećini se radi, ni o kojem krokodilu jer ih je nekoliko, vrlo je teško fokusirati se na jedno mesto“, zaključila je.

BONUS VIDEO Krokodil napao dron u Australiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar