Mejn pucnjava Foto:Tanjug/Derek Davis/Portland Press Herald via AP/EPA-EFE/ANDROSCOGGIN COUNTY SHERIFF'S OFFICE/Tanjug/AP Photo/Steven Senne/Tanjug/AP Photo/Robert F. Bukaty/EPA-EFE/CJ GUNTHER

Dve masovne pucnjave u Luistonu, u državi Mejn, potresle su ovaj mali grad. Policija i dalje traga za osumnjičenim Robertom Kardom koji je sa poluautomatskom puškom upao u restoran i kuglanu i, kako se sumnja, ubio između 16 i 22 ljudi. Evo kako je iz minuta u minut izgledalo krvavo veče u Americi.

Policija je oko 19 časova dobila poziv zbog dve pucnjave u Luistonu, saopštio je komesar za javnu bezbednost Mejna Majk Saušak.

20.00: Šerifska kancelarija okruga Androsogin objavila je fotografije naoružanog osumnjičenog. Nadležni su savetovali sve zaposlene da zaključaju svoje radnje i da ne izlaze dok traje potraga.

Mejn pucnjava Foto:Tanjug/Androscoggin County Sheriff’s Office via AP

20.09: Policija Mejna je saopštila da postoji „naoružani napadač“ i savetovala svim meštanima da ostanu u svojim kućama i da se zaključaju. „Službe za sprovođenje zakona trenutno vrše istragu na više lokacija“, dodala je agencija.

20.26: Nadležni susednog grada Oberna pozvali su stanovnike da se sklone na sigurno.

20.53: Policija u Luistonu objavila je lokacije pucnjave. U pitanju su  restoran „Šemenges“ i kuglana „Spertajm Rekrejšn“.

Mejn pucnjava Foto:Tanjug/Derek Davis/Portland Press Herald via AP

21.17: Objavljena je slika belog vozila. Policija apeluje na građane da kontaktiraju nadležne služne ukoliko vide automobil za koji se sumnja da je pripada osumnjičenom.

22.52: Policija na društvenim mrežama imenuje Roberta Karda kao glavnog osumnjičenog u pucnjavi i objavljuje njegovu fotografiju.

Pročitajte još...

Oko 23.30: Komesar za javnu bezbednost u Mejnu, Majk Saušak, kaže da je vozilo osumnjičenog pronađeno u Lisbonu, oko 12 kilometara od Luistona, ali je Kard i dalje u bekstvu.

23.34: Lisbonski zvaničnici kažu da će sve gradske kancelarije biti zatvorene u četvrtak i savetuju građanima da ostanu na sigurnom.

Sve najnovije informacije o ovom događaju pratite u našem blogu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar