Kamala Haris Foto:Tanjug/AP Photo/Kayla Wolf

Potpredsednica SAD i kandidat demokrata za predsednika Kamala Haris rekla je pristalicama na skupu u američkoj državi Nevadi da podržava ukidanje poreza na napojnice za usluge i ugostiteljske radnike, nakon što je to ranije učinio republikanski predsednički kandidat Donald Tramp u nastojanju da pridobiju zaposlene u uslužnim delatnostima.

Haris i njen kandidat za potpredsednika, guverner Minesote Tim Valc završili su u subotu višednevnu turneju po američkim državama skupom u Nevadi, državi na zapadu SAD koja bi mogla da odigra ključnu ulogu na predsedničkim izborima 5. novembra, prenosi Rojters.

Haris je obećala na skupu da će, kada bude izabrana za predsednicu, nastaviti da se bori za radničke porodice, uključujući i podizanje minimalne zarade i snižavanje cena.

Ona je istakla da će to uključivati i snižavanje cena kirija za radničke porodice koje su, kako je navela, nelegalno podigli korporativni stanodavci, kao i cena lekova velikih farmaceutskih kompanija.

Štab kampanje Haris naveo je da je na skupu u Nevadi bilo 12.000 ljudi, dok je policija saopštila da ih je bilo 4.000.

PROČITAJTE JOŠ:

Tramp je na skupu u Las Vegasu u junu rekao da će tražiti da se okonča oporezivanje prihoda od napojnica.

Haris će danas otputovati u San Francisko u Kaliforniji, gde bi trebalo da prisustvuje prikupljanju sredstava sa bivšom predsednicom Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi.

Gotovo 700 ljudi se očekuje na tom skupu, kao i prikupljanje više od 12 miliona dolara, rekao je predstavnik štaba kampanje.

Prema anketi Njujork tajmsa i Sijena koledža, Haris ima veću podršku od Trampa od četiri odsto u američkim državama Viskonsinu, Mičigenu i Pensilvaniji.

Štab Trampove kampanje odbacio je rezultate te ankete.

Prema anketi Ipsosa objavljenoj u četvrtak, Haris vodi na nivou SAD ispred Trampa sa 42 odsto podrške, dok bivši američki predsednik ima podršku 37 odsto birača.

Haris je prikupila stotine miliona dolara i održala skupove pred hiljadama pristalica otkako se američki predsednik Džozef Bajden povukao iz kampanje za reizbor 21. jula.

BONUS VIDEO: Hoće li Kamala Haris vratiti demokrate u predsedničku trku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar