Foto: REUTERS/John Sibley

Na dan sahrane kraljice Elizabete II, prinčevi Endru i Hari, još jednom su javno poniženi od strane porodice. Naime, dok su ostali članovi kraljevske porodice u povorci koja je pratila kovčeg šetali obučeni u vojne uniforme, njih dvojica su šetali kraj njih u običnim odelima.

Taj detalj, nije promakao britanskim tabloidima, koji sugerišu da ovo jasnije nego ikada oslikava stanje u njihovoj porodici.

Navode kako je ovim potezom svima stavljeno do znanja da princ Endru koji je omržen zbog seksualnih prestupa i princ Hari, omržen zbog naputštanja porodice i iznošenja njenih mračnih tajni, imaju jednak položaj u očima ostalih članova kraljevske porodice.

Foto: Tristan Fewings/Pool Photo via AP

Podsetimo, i tokom prethodnih dana je bilo naznaka da su Hari, njegova supruga Megan i princ Endru nepoželjni, pre svega što je prvobitno odlučeno da Megan i Hari u povorci budu iza svojih nećaka, što pokazuje da porodica, koju su napustili kada su se odselili iz Bakingamske palate ih smatra najmanje bitnim.

Pročitajte još:

Takođe, pre nekoliko dana odlučeno je da princ Endruu, zbog seks skandala u koji je upleten Džefri Epstajn, ne dobije dozvolu da obuče uniformu na dan sahrane, čime je direktno napravljena razlika između njega i ostale kraljičine dece.

Podsetimo, kraljica Elizabeta II danas će biti sahranjena u Londonu. Sahrani prisustvuje više od 500 zvaničnika iz celog sveta, a događaj, koji mediji nazivaju „sahranom veka“, pratiće milioni ljudi širom sveta putem uživo prenosa.

Takođe, veliki broj građana Britanije, u kojoj je danas proglašen neradni dan, izašlo je na ulice kako bi ispratili kraljicu.

Sva dešavanja iz Londona pratite na našem blogu uživo.

BONUS VIDEO Završena državna sahrana kraljice ELizabete II: Kovčeg je iznet iz Vestminsterske opatije

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram