Kolinda Grabar Kitarovic
Kolinda Grabar Kitarović Foto:Greek photonews / Alamy / Alamy / Profimedia

I dok se HDZ-ovci bore za vlast, bivšoj predsednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović ide prilično dobro u biznisu. Predala je finansijski izveštaj za 2023. godinu i prijavila ukupan prihod od 219 hiljada evra, te dobit od čak 146,9 hiljada evra. Sav prihod je ostvarila na "izvozu".

Grabar Kitarović je u preduzetničke vode krenula krajem 2022. godine, kad je u Zagrebu registrovala firmu pod nazivom KGK Advising & Professional Services d.o.o. u kojoj je osnivačica i direktorka. Te godine prijavila je za manje od dva meseca postojanja prihod od 28.000 evra i dobit od 24.000 evra.

Kolinda Grabar-Kitarović
Kolinda Grabar-Kitarović Foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT

Firma je osnovana sa sedištem na adresi njenog zagrebačkog stana u Bauerovoj ulici, čija je jedina vlasnica. Firma je registrovana za niz delatnosti, ali one koje se uglavnom odnose na savetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnjenja, komunikacije… Društvo ima temeljni kapital u visini od 2654 evra, a sav prihod ostvarila je od prodaje.

POGLEDAJTE JOŠ:

Firma nema zvaničnu internet stranicu već ponekad na društvene mreže Grabar Kitarović stavi neku objavu, prenosi Jutarnji.

Uglavnom, očigledno Kolinda Grabar Kitarović ne planira da se vrati u političke vode, nego želi da gradi sopstvenu kompaniju. Sličnim putem krenuli su i drugi bivši političari. Zoran Milanović je takođe nakon premijerske funkcije osnovao firmu, ali u međuvremenu se vratio na funkciju predsednika, a isto je učinio svojevremeno i Ivo Sanader koji je nedugo nakon toga zavšrio u zatvoru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare