Foto:AFP / AFP / Profimedia

Ruska invazija na Ukrajinu traje već 23 dana. Na ukrajinske gradove svakodnevno padaju rakete, a eksplozije i požari se mogu videti čak iz svemira.

Objavljeni su satelitski snimci na kojima su iz svemira snimljeni napadi na Černigov, jednom od ukrajinskih gradova koji je najteže pogođen ruskom agresijom. Na snimcima se vide uništene kuće i stadion, a jasno su prikazani i trenuci kada eksplodiraju rakete.

Foto:EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

Mediji su izveštavali da je u tom gradu poginulo 53 civila, uključujući petočlanu porodicu, rekao je regionalni guverner.

Granatiranje je u gradu na severu Ukrajine nastavljeno je i juče, kada je poginuo državljanin SAD. Lokalni zvaničnici kažu da su civilne oblasti bile posebno gađane.

Foto:AFP / AFP / Profimedia

Uprkos nemilosrdnom granatiranju njihovog grada, stanovnici Černigova odbijaju da se pradaju.

Pored Černigova, satelitski snimci pokazuju i bombardovanje Marijupolja, Harkova i Volnovake. Rakete padaju na kuće, zgrade, ulice, parkove, fabrike… Na mestima gde se dogodilo granatiranje bukte požari, a onda ostaje zgarište i pustoš.

Foto:AFP / AFP / Profimedia

Marijupolj, grad na obali Azovskog mora i važna ukrajinska luka koja je danima opkoljen od strane ruskih trupa danima, takođe je često na meti ruskih granata.

U četvrtak je u tom gradu pogođeno pozorište u čijem se skoništu krilo 1.200 ljudi. Kako je objavljeno danas, 130 osoba je spaseno, a potraga za ostalima se nastavlja.

Foto:AFP / AFP / Profimedia

Pored navedenih gradova, meta ruskog granatiranja je i prestonica Kijev. Uništene su brojne stambene zgrade, a broj žrtava se svakodnevno povećava.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema navodima ukrajnskog predsednika Vladimira Zelenskog, od početka rata 24. februara najmanje 108 dece je ubijeno. Mnogi ljudi su umrli u svojim domovima, ambulantama, bolnicama i redovima za hranu.

BONUS VIDEO: Višespratnica u centru Kijeva u plamenu posle napada ruske vojske

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare