Foto: shutterstock By Skycolors

Prestravljeni putnici posmatrali su kako plamen izlazi iz motora aviona koji je upravo poleteo.

Putnici u avionu Sautvest Erlajnsa koji je polazio sa aerodroma Hobi u Hjustonu za Kankun videli su plamen koji dolazi iz jednog od motora aviona ubrzo nakon poletanja u utorak, 15. avgusta uveče.

Incident je podstakao let da se vrati na Hobi aerodrom radi inspekcije zbog potencijalnog mehaničkog problema. Srećom, avion je bezbedno sleteo, a putnici su prebačeni u drugu letelicu za nastavak putovanja.

Koul Kalisek, putnik na letu, snimio je video snimak plamena i opisao kako se osećalo neobično kretanje u avionu pre nego što je video vatrene lopte koje dolaze iz motora.

Koul je rekao za KHOU11: „Sve što znam je da je počelo da se ljulja sa leva na desno. Letim jednom ili dva puta mesečno i znao sam da to nije normalno. Tako sam otvorio prozor i sedim pored motora i vidim vatrene lopte kako izlaze iz njega. Razmišljam, dođavola, srušiće se“.

Iako je letelica uspela da se vrati, Koul i njegova devojka su odlučili da ne nastave put do Kankuna zbog straha.

Sautvest Erlajns je potvrdio mehanički problem, ali nije dao više detalja o požaru.

Saopštenje avio-kompanije glasilo je: „Let broj 307 iz Houston Hobija (HOU) za Kankun (CUN) vratio se na aerodrom da proveri potencijalni mehanički problem. Avion je bezbedno sleteo i povučen je iz upotrebe. Druga letelica je dovedena da nastavi let za Kankun. Cenimo strpljenje naših klijenata dok radimo na tome da ih dovedemo do odredišta što je pre moguće.“

Ova vest dolazi nakon što su se pojavile vesti o još jednom bizarnom incidentu, u vezi sa mačkom koja je pala iz aviona.

PROČITAJTE JOŠ:

Brizi, bengalska izložbena mačka, pronađena je i ponovo spojena sa svojom vlasnicom, Džinger Tompson, nakon što je nestala na međunarodnom aerodromu u Denveru.

Brizi je pobegla od svog nosača dok se ukrcavala u avion da se vrati kući u Spokejn u Vašingtonu. Džinger je provela 24 uznemirujuća sata plašeći se za Brizijevu bezbednost.

Brizi je pronađena sigurna i nepovređena, a Džinger je podelila svoje olakšanje na društvenim mrežama.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar