Branka Pekić Semiz Foto:Screenshot/Facebook/JZU Bolnica"SRBIJA" Istočno Sarajevo

Doktorka Branka Pekić Semiz počinila je samoubistvo u prostorijama Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu, javlja Srpskainfo.

Slučaj je prijavljen policiji koja je obavila uviđaj i utvrđeno je da nema elemenata krivičnog dela i da se u ovom slučaju radi o samoubistvu.

Doktorka Pekić-Semiz bila je jedan od najvećih stručnjaka u pomenutoj bolnici, specijalista ginekologije i akušerstva-supspecijalista perinatologije koja je pomogla da na svet dođe više od 2.500 beba, piše Srpskainfo.

„I poslednjeg dana u operacionoj sali uspešno je obavila porođaj carskim rezom. Još jedan novi život, život jedne devojčice stigao je na ovaj svet. Istog dana u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo trebala je da održi predavanje o reproduktivnom zdravlju žena“, poručili su iz bolnice „Srbija“.

Dodali su da je ostavila neizbrisiv trag u srpskom narodu zajedno sa primarijusom doktorom Vladimirom Mehmedbašićem.

PROČITAJTE JOŠ:

„U podrumskim prostorijama i pod kišom granata svakodnevno izlažući svoj život porađala je žene i donosila osmeh i radost u mnoge domove u tim sumornim vremenima. U nehumanim uslovima i uz minimum sredstava bila je jedan od osnivača Odeljenja ginekologije u tadašnoj bolnici Kasindo“, poručili su iz bolnice.

Komemoracija je zakazana za danas u 11 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, a sahrana u 14 časova na porodičnom groblju na Ilidži. Na društvenim mrežama brojni prijatelji se opraštaju od doktorice za koju imaju samo reči hvale.

BONUS VIDEO: Ubistvo i samoubistvo u selu Crnoča kod Novog Pazara

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare