Foto: Borislav Zdrinja/ZIPAPHOTO/ATAImages, N1

Aktuelni član Predsedništva BiH i predsednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da članica Centralne izborne komisije (CIK) BiH Vanja Bjelica-Prutina lažnim suzama prikriva stvarni susret sa predsednikom SDS-a Mirkom Šarovićem, kao i nezakonite radnje i protivzakonito glasanje.

„Članica CIK-a lažnim suzama prikriva stvarni susret s Mirkom Šarovićem i nezakonite radnje i protivzakonito glasanje. Skrivajući se iza pola i porodice, Vanja Bjelica Prutina pokušava da izazove saosećanje onih koje je svojim nezakonitostima ponizila“, naveo je Dodik na Tviteru.

Prema njegovim riečima, jedino na šta se može pozivati na tom mestu su Ustav i zakoni, ali je dužna i da ih poštuje.

„To nas sve obavezuje“, zaključio je Dodik.

Podsetimo, na današnjoj sednici članica CIK-a Vanja Bjelica-Prutina navela je da joj je ugrožena sigurnost i da je strah za njen i život deteta zbog odluke o ponovnom kontrolnom brojanju glasova za predsednika i potpredsednika RS.

„Smatram da se izjavom kandidata za predsednika RS meni stavlja direktno meta na čelo. Ne komentariše se rad izborne komisije, ja se komentarišem imenom i prezimenom što meni stvara neprijateljsko okruženje u sredini gde živim, a živim u RS-u. Treba biti svestan odgovornosti za izrečene reči u javnosti. Zbog takvih neistina koje sam slušala u poslednjem periodu, danas su mi rekli da sam histerična, nisam ja histerična, ja sam borbena. I danas sam vrlo borbeno rekla da neću dozvoliti da mi se stavlja meta na čelo i da mi se sa takve pozicije vlasti i moći imputira da ja vršim udar na RS zato što radim svoj pisao u skladu sa zakonom“, kazala je ona na današnjoj sednici.

Inače, Centralna izborna komisija BiH (CIK) podnela je danas prijavu Agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i Tužilaštvu BiH protiv Milorada Dodika zbog njegovih ponovnih verbalnih napada na članove CIK-a, zbog kojih, kako je objavljeno, neki od njih „osećaju da im je ugrožena bezbednost“.

***

BONUS VIDEO: Dodik se oglasio o odnosu sa Vučićem i izborima u RS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar