Nestala devojčica u Firenci Foto:IOS / Zuma Press / Profimedia

Policija i vatrogasci pokrenuli su masovnu potragu za petogodišnjom devojčicom peruanskog porekla po imenu Kataleja. Ona je nestala u kvartu Novoli u Firenci u subotu oko 13 časova.

Majka je rekla da deteta nije bilo nigde kada se vratila sa posla. Kako prenose italijanski mediji, devojčica je u trenutku nestanka nosila belu košulju i ljubičaste pantalone.

Roditelji su podneli prijavu i počela je potraga u kojoj učestvuju karabinjeri, vatrogasci, pseće jedinice Arme i grupe volontera koje organizuje peruanska zajednica.

Mnogi apeli su pokrenuti na društvenim mrežama i na WhatsApp-u.

Kako se navodi, devojčica je nestala dok se igrala sa decom u dvorištu nekadašnjeg hotela Astor, zgrade u kojoj žive brojne porodice.

Majka je bila na poslu, kada se vratila nije je zatekla, a prema nekim svedocima devojčica se svađala sa nekim vršnjacima pre nego što je nestala, prenosi unionesarda.it.

Potraga je nastavljena tokom cele noći i celog jutra, nažalost bezuspešno. Karabinjeri su više puta proveravali zauzetu zgradu i okolne ulice. Neki stanari su odbili da otvore vrata svojih soba i nisu pomogli.

Ostaje da se analizom slika koje su snimile kamere u okolini utvrdi da li se devojčica udaljila od zgrade. Sve hipoteze su otvorene, pa i ona o otmici, kažu istražitelji.

Nakon Katinog nestanka, njena majka je pokušala da izvrši samoubistvo. Ona je odvedena je u bolnicu i sada je u stabilnom stanju.

Nakon što je saznala da joj je ćerka nestala, ona je obilazila komšiluk vičući ime svoje ćerke.

„Prošlo je previše sati, a ja ništa ne znam. Vratila sam se sa posla, a bebe nije bilo“, dodala je.

U razgovoru sa novinarima, žena se priseća svađe koja se nedavno dogodila „sa porodicom na trećem spratu iste zgrade jer su pravili previše buke“, a zatim i napada koji se dogodio u istoj zgradi.

Komšija je rekao da se „devojčica igrala sa njegovom ćerkom“.

„Znam da su se posvađali i moja devojčica je ušla u kuću. Poslao sam je u sobu, mislio sam da je druga devojčica sa porodicom, mislim da je bila sa bratom“, dodao je.

PROČITAJTE JOŠ:

Ali istraga je takođe u toku i o telefonskom pozivu koji je prijateljica majke rekla da je primila od čoveka koji joj je na španskom navodno rekao da ima devojčicu.

„Nemoguće je da se sama izgubi, neko ju je zgrabio i odneo. Rekla sam karabinjerima ko bi to mogao da bude tako“, rekla je majka koju je intervjuisao Tg1.

Postoji još jedan trag koji vodi do Bolonje. Kako navode pojedini lokalni mediji, devojčica je navodno primećena tamo u autobusu u subotu uveče. Navodno je bila u društvu jedne žene.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar