Izrael pucnjava na autoputu Foto:Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

Jedna osoba je ubijena, a 11 je ranjeno jutros u terorističkom napadu na auto-putu na periferiji Jerusalima, saopštila je policija.

U pucnjavi je ubijen muškarac u 20-im godinama, a žena stara 23 godine nalazi se u teškom stanju, saopštili su medicinski zvaničnici. Oni su rekli da su svi povređeni zbrinuti u bolnice u Jerusalimu. Policija je saopštila da su dvojicu naoružanih napadača ubile snage bezbednosti na licu mesta, a da je treći ubrzo „neutralisan“ nakon policijskih pretraga u toj oblasti, objavio je Tajms of Izrael.

Pucnjava na autoputu izraelFoto:Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

Policija je navela da su trojica palestinskih naoružanih napadača otvorili vatru na Izraelce koji su čekali u saobraćajnoj koloni nekoliko stotina metara od kontrolnog punkta az-Zaajjem u blizini Jerusalima i grada Maal Adunim na okupiranoj Zapadnoj obali, objavio je Tajms of Izrael. Prema navodima policije, Palestinci su otvorili vatru iz automatskog oružja na Izraelce koji su čekali u koloni vozila dok su se kretali prema Jerusalimu autoputem, nekoliko stotina metara pre kontrolnog punkta az-Zaajjem, u blizini istoimenog grada na Zapadnoj obali.

POGLEDAJTE JOŠ:

Fotografije koje je objavila policija pokazuju da su tri Palestinca, stanovnici oblasti Vitlejema, bili naoružani jurišnim puškama, improvizovanim automatima i granatom. Izraelska bezbednosna agencija Šin Bet identifikovala je napadače kao Muhameda Zavahra (26), njegovog brata Kathema Zavahra (31) i Ahmeda al-Vahša (31).

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar