Foto: JUSTIN SULLIVAN / Getty images / Profimedia,EPA-EFE/RON SACHS

Napadač koji je nasilno napao muža Nensi Pelosi čekićem u petak rano ujutro, tražio je predsedavajuću Predstavničkog doma SAD, kada je provalio u njihov dom u San Francisku.

Pelosi je bila u Vašingtonu kada je osumnjičeni ušao kroz klizna staklena vrata na zadnjem delu kuće, a napadač je, kako prenose mediji, želeo da povredi Nensi.

Umesto toga, napadnut je Pelosin muž Pol, koji je zadobio ozbiljne povrede.

Napadač je uhvaćen i nalazi se u pritvoru, a Pol Pelosi (82) je u bolnici gde se očekuje da će se potpuno oporaviti, saopštila je kancelarija predsedavajuće.

Foto: JUSTIN SULLIVAN / Getty images / Profimedia

Pelosi je u napadu zadobio povrede glave i tela od tupe sile i trenutno se nalazi na lečenju u Opštoj bolnici u San Francisku zbog modrica, jakog otoka i drugih povreda.

Osumnjičeni nije imenovan, a motiv napada se istražuje.

Podsetimo, napad se dogodio u 2:27 ujutro na imanju Pelosijevih vrednom 6 miliona dolara u ekskluzivnom kvartu San Franciska. Kao predsednica Predstavničkog doma, Nensi Pelosi ima stalno zaposleno obezbeđenje, ali njen muž nema federalnu zaštitu.

Inače, dom milionerskog para bio je česta meta protesta, te je tako u jjanuaru 2021. ispred vrata njihove garaže ostavljena svinjska glava sa porukom ispisanom crvenom bojom da 2.000 dolara za pomoć kod COVID-a nisu dovoljne.

***

BONUS VIDEO: Ovo je novinarka koja je napadnuta na Šodrošu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare