Foto:Shutterstck

Dvogodišnji dečak je ostavljen da umre u školskom autobusu tokom ekstremnog toplotnog talasa nakon što su ga vozač i njegova pomoćnica navodno zaboravili.

Apolo Gabrijel Rodrigez bio je jedino dete koje je ostalo u minibusu dok je temperatura u Brazilu u utorak porasla na 37 stepeni.

Ostao je sam na zadnjem sedištu oko osam sati.

Vozač, koji se zove Flavio Robson Beneš (45) otkrio je dete bez svesti na naslonu sedišta oko 16 časova.

Odmah je prevezen u bolnicu, ali je ubrzo po dolasku proglašen mrtvim.

Beneša i njegovu suprugu Lusijanu Koeljo Graft (44), koja radi zajedno sa njim kao posmatrač, policija ispituje u okviru istrage o ubistvu koja je u toku.

Sahrana dečaka biće održana u četvrtak u oblasti zvanoj Vila Marija na severu grada Sao Paula.

Minibus je bio deo šeme besplatnog školskog prevoza kojom upravlja gradsko veće.

Apolonova mama Kaliane Rodrigez prisetila se kako je njen sin plakao kada ga je predala oko 7 ujutru kako bi ga odveli u vrtić jer „nije hteo da ide“.

Ona je lokalnim medijima rekla: „Apolo je obično išao napred, ali ga je vozačev pomoćnik stavio na zadnje sedište i zaboravio na njega. Bez obzira gde ga je smestila u kombi, bila je nemarna i neodgovorna jer svako ko radi sa decom mora uvek da bude pažljiv. Želim pravdu. Sve što želim je da pravda bude zadovoljena“.

Dodala je: „Kad god sam se vratila kući, moj dečak je uvek bio tu. Juče nije bio i nikada više neću videti svog sina. Veoma mi je teško zamisliti da sam ostavila svoje dete u školskom autobusu misleći da će biti bezbedno i otišla na posao.“

PROČITAJTE JOŠ:

Detetova baka Luzinete Rodriges dos Santos dodala je: „Minibus je ostavljen na parkingu na zagušljivoj vrućini. Vozač je shvatio da je moj unuk još uvek pozadi kada je došlo vreme da vratimo decu njihovim porodicama. Onaj ko brine o deci mora imati maksimalnu odgovornost. Moja ćerka želi pravdu“.

Par u centru drame je navodno rekao policijskim istražiteljima da su pokupili Apolona iz njegove kuće juče oko 7 sati ujutro kako bi ga odveli u jaslice.

Brazil se suoči sa ekstremnim toplotnim talasom u poslednjih nekoliko dana, a jučerašnja prosečna dnevna temperatura u Sao Paulu dostigla je oko 37 stepeni Celzijusa.

U septembru ove godine, 10-mesečna beba umrla je nakon što je ostavljena u automobilu na vrućini od 26 stepeni Celzijusa u univerzitetskom kampusu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar