Foto: Cheshire Police, Peter Powell / PA Images / Profimedia

Dvoje tinejdžera uhapsili su policajci koji su istraživali ubistvo 16-godišnje transrodne devojke koja je nasmrt izbodena u seoskom parku.

Brijana Ghei je bila žrtva „ciljanog napada“ na mestu stare pruge.

Policija i bolničari pozvani su u Linear Park u Kulčet, bogatom selu u blizini Voringtona u Češiru u Velikoj Britaniji, u subotu popodne nakon što su otkrili telo tinejdžerke na stazi. Proglašena je mrtvom na licu mesta.

Policajci su danas uhapsili dečaka i devojčicu od 15 godina i iz okoline, zbog sumnje da su izvršili ubistvo. Oni su trenutno u pritvoru i pomažu policiji u istrazi.

„U toku je niz istraga u vezi sa ovim ubistvom i činimo sve što možemo da utvrdimo tačne okolnosti onoga što se dogodilo“, rekao je večeras glavni nadzornik detektiva Majk Evans.

Foto: Peter Powell / PA Images / Profimedia

„U ovom trenutku, nema dokaza koji bi sugerisali da su okolnosti oko Brijanine smrti povezane sa mržnjom“, dodao je.

„Patrole su pojačane u lokalnoj oblasti i policajci će ostati u oblasti Kulčet kako bi pružili sigurnost i odgovorili na sve nedoumice koje građani mogu imati.“

Brijana je rođena kao muškarac, ali se veruje da je nekoliko meseci živela kao devojka.

Ema Fortun je rekla da su tinejdžerka i njena majka bile mušterije u radnji u kojoj ona radi.

Gospođica Fortun je rekla: „Poslednji put sam ih videla prošle godine. Brijana je izgledala predivno sa spuštenom kosom i šminkom.

„Njeno malo lice se ozarilo kada sam joj rekla kako lepo izgleda. Kada sam saznala da je ubijena, bilo je užasno. Bila sam tako uznemiren. Njena mama će biti skrhana“.

Ona je dodala da je tinejdžerka bila „veoma tiha“ osoba, verovatno „zbog onoga kroz šta je prolazila“, ali nikada nije spomenula da je maltretirana.

Plejlista koju je tinejdžerka postavila na Jutjub nosila je naslov „Pesme koje leče moje traume“.

Portparol policije u Češiru rekao je da nema dokaza da je ubistvo zločin iz mržnje, ali je dodao da detektivi drže „otvoreni um“ oko toga da li je Brijanin status transrodne tinejdžerke relevantan za njihovu istragu.

Meštani sela su rekli da su snage preplavile oblast patrolnim automobilima nakon što su otkrili Brijanino telo, a takođe je bio raspoređen i policijski helikopter. Više policijskih vozila ostalo je juče u parku dok su forenzički radovi nastavljeni.

PROČITAJTE JOŠ:

Šef detektiva, pomoćnik Majk Evans opisao je ubistvo kao „ciljani napad“ na Brijanu tokom „užurbanog dana“ u parku. Rekao je da će njegovi službenici „nastaviti da prate druge linije istrage koje se pojavljuju“, dodajući da nije jasno da li je tinejdžerka poznavala svog napadača. Detektivi nisu pronašli oružje kojim je izvršeno ubistvo.

U ranijem saopštenju objavljenom preko policije u Češiru, DCS Evans je rekao da policajci žele da razgovaraju sa parom koji je viđen veoma blizu mesta „zaista užasnog napada“.

Dodao je: „Čovek je nosio dugački tamni kaput sa kapuljačom, a žena je imala prepoznatljiv crveni ili ljubičasti crni karirani kaput u stilu ćebeta i dugu suknju, haljinu ili pantalone“.

Jedna žena, koja nije želela da bude imenovana, rekla je da je čula da policajci „traže muškarca“ pre nego što su se pojavile vesti o smrti.

Drugi meštanin je rekao: „Park je veoma popularan i koriste ga šetači pasa, biciklisti… To je stara železnička pruga sa jednom glavnom stazom koja se dalje odvaja. Deca ponekad ovde provedu noć sa flašama alkohola. Ali ovo je inače mirno područje, tako da je malo šok da se ovo dogodilo“.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar