Vladimir Putin Foto: Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin tokom noći je posetio ukrajinski grad Marijupolj, koji je ruska vojska razorila, a potom osvojila, a ruske televizije objavile su snimke koje prikazuju Putina kako vozi automobil po ulicama Marijupolja i zaustavlja se kako bi pričao sa stanovnicima.

Maks Sedon, dopisnik Fajnenšl Tajmsa u Moskvi, objavio je seriju snimaka emitovanih na ruskim televizijama.

Vladimir Putin Foto: Pool Photo via AP

„Ovo je demonstracija prkosa nakon što je Međunarodni krivični sud raspisao nalog za njegovo hapšenje. Ukrajina kaže da je 1.000 od 14.700 otete dece iz Marijupolja“, objavio je Sedon uz snimku Putina kako vozi automobil po Marijupolju nakon što je u taj grad sleteo helikopterom.

„Na ovom snimku Putin vozi po Marijupolju poluinkognito dok mu Marat Kušilin, viši državnik zadužen za obnovu, govori šta je sve Rusija preduzela kako bi obnovila ono što je uništila njena vojska“, naveo je Sedon uz još jedan snimak iz Marijupolja.

PROČITAJTE JOŠ:

Novinaru je za oko zapeo još jedan detalj sa snimka koja prikazuje Putina kako isto tako „spontano“ ulazi u jedan od obnovljenih stanova u Marijupolju.

„Primetite kako su za potrebe ove, navodno spontane, posete Marijupolju usred noći ljudi koji žive u ovom stanu izneli hranu na sto, kao da se radi o Deda Mrazu koji stiže bez najave“, objavio je Sedon uz skrinšot iz propagandnog videa Kremlja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare