Foto:Tanjug/AP Photo/AP Photo/Jacquelyn Martin

Predsednik SAD Džozef Bajden lako je pobedio na izborima za predsedničku nominaciju demokrata u Južnoj Karolini, pobedivši ostale demokratske kandidate, osvojivši svih 55 demokratskih delegata u toj državi, prenosi AP.

Bajden je pobedio ostale demokratske kandidate, uključujući predstavnika Minesote Dina Filipsa i autorku Marijanu Vilijamson.

Foto:CNP / MediaPunch / imago stock&people / Profimedia

„U 2020. birači Južne Karoline su bili ti koji su dokazali da su stručnjaci pogrešili. Udahnuli su novi život našoj kampanji i postavili nas na put ka osvajanju Bele kuće. Ove godine građani Južne Karoline su ponovo progovorili i nema sumnje da su nas postavili na put da ponovo učinimo Donalda Trampa gubitnikom“, istakao je Bajden u saopštenju.

POGLEDAJTE JOŠ:

AP navodi da je Bajdenova kampanja za reizbor uložila velika sredstva u povećanje izlaznosti i napore da se mobilišu crni glasači, demokratski blok koji je od ključnog značaja za Bajdenove šanse u izglednom novembarskom revanšu protiv bivšeg predsednika Donalda Trampa. Južna Karolina je pouzdano republikanska, ali 26 odsto njenih stanovnika su crnci.

Na opštim izborima 2020. godine crni birači činili su 11 odsto nacionalnog biračkog tela, a 9 od 10 njih je podržalo Bajdena, pokazala je opsežna analiza prošlih izbora, navodi AP.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar