Foto: Twitter/President Biden

Džo Bajden rekao je danas da ne može biti ponosniji posle izveštaja da je Kamala Haris obezbedila dovoljan broj glasova demokratskih delegata da dobije nominaciju Demokratske stranke za predsedničkog kandidata.

„Jedna od najboljih odluka koje sam doneo bila je da izaberem Kamalu Haris za potpresednicu. Sada će ona postati kandidat naše stranke, ne mogu biti ponosniji“, napisao je na mreži X Bajden, koji je odustao od kandidature za drugi mandat.

Haris je postala je favorit za demokratsku nominaciju nakon što je predsednik Džo Bajden popustio pod pritiskom unutar stranke i povukao se iz trke prošlog meseca i tom prilikom je odmah nju podržao kao predsedničkog kandidata. Ona je brzo osvojila podršku uticajnih članova stranke i bila je jedini kandidat koji je ispunio uslove za demokratsku kandidaturu.

Kamala Haris Foto:Tanjug/AP Photo/LM Otero

Potpredsednica SAD osigurala je dovoljan broj glasova delegata za osvajanje predsjedničke nominacije Demokratske stranke, saopštili su njen izborni štab i Demokratski nacionalni komitet.

Delegati stranke su ove sedmice glasali virtualno. Haris je trebalo da dobije 2.350 glasova delegata da bi formalno osigurala nominaciju, rečeno je iz njene kampanje.

Pročitajte još:

Lideri Demokratskog nacionalnog komiteta obećali su da će zvanično objaviti ime predsedničkog kandidata do 7. avgusta, pre Demokratske nacionalne konvencije koja se održava u Čikagu od 19. do 22. avgusta.

Ona time dobija šansu da postane prva Afroamerikanka i žena azijskog porekla na čelu SAD.

BONUS VIDEO: Hoće li Kamala Haris vratiti demokrate u predsedničku trku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare