Zorana Mihajlović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Bivša potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović danas je ocenila da "Srbija nije zemlja ni nekih Vulina, ni nekih Dodika, ni Vučića" i da su "oni prošlost".

Ona je, oglašavajući se na svom sajtu povodom sankcija koje je Ministarstvo finansija SAD uvelo direktoru Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandru Vulinu, navela da je „osoba koja ima pristup najosetljivijim bezbednosnim podacima sankcionisana zbog transnacionalnog kriminala, ilegalne trgovine drogom i zloupotreba javne funkcija u cilju ostvarenja ličnih interesa i širenja malignog ruskog uticaja“.

„I nema tu nikakvih teorija zavera, jer ćemo to slušati od zvaničnika Srbije, počev od priča kako smo mi ‘nebeski narod i ješćemo korenje’, kako je (Slobodan) Milošević govorio, do toga da svi hoće da uruše baš nas, a istina je da je direktor BIA označen kao čovek koji trguje drogom i oružjem“, istakla je Mihajlović.

Podsećajući da se predsednik Republike Srpske Milorad Dodik „ponosi što je i on, kao i Vulin, pod sankcijama SAD“, ona je navela da je „ovde sve primer kako ne treba, i sve je primer kako oni koji danas vrše vlast, ili u Srbiji ili Republici Srpskoj, direktno destabilizuju region, što može imati katastrofalne posledice“.

„Jednom smo sve to prošli, sa Miloševićem i (Vojislavom) Šešeljom. I ponovo nas, radi svojih interesa, frustracija i vlasti vraćaju u te godine ideološki isti ljudi. To zaista mora da prestane. Srbija nije zemlja ni nekih Vulina, ni nekih Dodika, ni Vučića. Oni su prošlost“, navela je Mihajlović.

Dodala je da je Srbija „zemlja vrednih, radnih, kompetentnih i plemenitih ljudi“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare