Nebojsa Zelenovic
Nebojša Zelenović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Važno je da Evropska unija pokušava da pomogne građanima Srbije da imamo slobodne i poštene izbore, ali predloženim rešenjem nije dat odgovor na to kako će režim biti sprečen da angažuje mafiju u izbornoj kampanji i na dan izbora, kaže za Nova.rs komentarišući predlog sporazuma o izbornim uslovima Nebojša Zelenović, lider Zajedno za Srbiju.

Ovo pitanje je rak-rana javnog zivota u Srbiji, smatra on.

„Važno je da Evropska unija pokušava da pomogne građanima Srbije da imamo slobodne i poštene izbore. Predloženim rešenjem nije dat odgovor na to kako će režim biti sprečen da angažuje mafiju u izbornoj kampanji i na dan izbora. Ovo pitanje je rak-rana javnog života u Srbiji. Pored toga, ostaje gotovo potpuno otvoreno pitanje užasne zloupotreba medija pod kontrolom režima. Privatne televizije sa nacionalnom frekvencijom šire brutalne laži o svakome ko nije u paktu sa vlašcu. I to čine potpuno nekažnjeno i to izdašno finansirani, posredno i neposredno, iz budžeta“, kaže Zelenović.

Do 12. septembra Zajedno za Srbiju i Akcija dostaviće evropskim posrednicima primedbe i predloge na dokument koji je izrađen.

„Borba za izborne uslove vodi se kroz ove pregovore, ali, još važnije, vodi se i preko nedvosmisleno iskazane volje građana da ne pristaju na izborni banditizam“, kaže on, i ponovo pozvao na Ekološki ustanak zakazan za 11. septembar u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare