Otvaranje Područne jedinice Agencije za sprečavanje korupcije. Foto:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ

Niški naprednjaci predali su sinoć iza ponoći listu za lokalne izbore u tom gradu, a mnoge je iznenadilo to što na listi “Aleksandar Vučić -Niš sutra” nema nijednog dobro poznatog imena iz redova SNS, čak ni aktuelne gradonačelnice Dragane Sotirovski. Razlog za to leži, prema pisanjima portala “Rešetka”, u njihovom lošem rejtingu.

Istraživanja koje je sprovela Srpska napredna stranka u Nišu pokazala su da svi istaknuti funkcioneri SNS u tom gradu stoje loše, te je to razlog zbog kog se njihova imena ne mogu naći na izbornoj listi, piše portal „Rešetka„.

“U merenjima Sotirovski je najgore ocenjena od svih gradskih političara, ali su jako loše prošli i ostali do sada poznati naprednjaci. Zato je i doneta ovakva odluka, inače je gradonačelnica trebalo da bude treća na listi. Bukvalno svi opozicioni lideri su u tom istraživanju prošli sa znatno boljim rezultatima od sadašnje vladajuće garniture”, navodi izvor tog portala.

Dragana Sotirovski SNS sednica Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Pored Sotirovski na listi nema ni njenog prethodnika Zorana Perišića, sada direktora UKC Niš, ali ni pretprošlog gradonačelnika Darka Bulatovića. Nema ni Zvezdana Milovanovića koji je suvlasnik kompanije Kopernikus i bivsi poverenik niških naprednjaka.

Za prvog na listi „Aleksandar Vučić – Niš sutra“ naprednjaci su ovog puta odabrali Dragosava Pavlovića, funkcionera niškog EPS-a i nekadašnjeg direktora JKP Mediana.

PROČITAJTE JOŠ:

Drugi na listi je Igor Novaković iz Socijalističke partije Srbije, a treći Milan Lazarević, sin generala Vladimira Lazarević, inače lekar niške Klinike za kardiohirugiju.

U koaliciji s naprednjacima su osim socijalista i Socijaldemokratska partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda, Jedinstvena Srbija, Srpska radikalna stranka, Pokret socijalista i Srpska stranka Zavetnici.

Pomenuta koalicija prva je predala potpise za predstojeće lokalne izbore, a prilikom predaje liste Pavlović je rekao da su za samo nekoliko sati uspeli da prikupe više od 1.500 potpisao i dodao da je to dokaz da veliki broj Nišlija podržava koaliciju „Aleksandar Vuči – Niš sutra“.

Foto: Nova.rs

„U narednom periodu probaćemo na pravi način Niš podignemo i da aktivirajući nove kadrove, a ne zaboravljajući ljude koji su zaslužni za stranku i ostavili dobar pečat, da Niš dostigne nove visine“, izjavio je Pavlović.

Podsećamo, predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić raspisala je u petak lokalne izbore u 66 opština i gradova.

Osim Niša, glasaće se i u Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Kikindi, Vršcu, Pančevu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Požarevcu, Jagodini, Užicu i Čačaku, ali i Beogradu.

Na birališta će izaći i glasači iz opšina: Bačka Topola, Mali Iđoš, Žitište, Nova Crnja, Novi Bečej, Ada, Kanjiža, Novi Kneževac, Senta, Čoka, Alibunar, Bela Crkva, Kovačica, Kovin, Opovo, Plandište, Apatin, Odžaci, Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Bečej, Vrbas, Žabalj, Srbobran, Sremski Karlovci, Temerin, Titel, Inđija, Irig, Pećinci, Ruma, Stara Pazova, Šid, Svilajnac, Boljevac, Arilje, Nova Varoš, Sjenica, Čajetina, Gornji Milanovac, Ivanjica, Vrnjačka Banja, Raška, Tutin, Aleksinac, Svrljig, Bosilegrad, Bujanovac i Surdulica.

Glasaće i birači iz 23 gradske opštine: Čukarica, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad, Voždovac, Vračar, Zemun, Zvezdara, Barajevo, Grocka, Lazarevac, Mladenovac, Obrenovac, Sopot, Surčin (Beograd).

Kao i Medijana, Palilula, Crveni Krst, Pantelej, Niška Banja (Niš) i Kostolac (Požarevac).

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare