Đorđe Stanković FotoNenad Stojnev

Deo niške opozicije izaći će na lokalne izbore sa listom “Biramo Niš”, a kandidat za gradonačelnika biće Đorđe Stanković iz Narodnog pokreta Srbije. Koaliciju čine i Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana i Tamara Milenković Kerković, Slaviša Dinić i Miloš Bošković koji su predstavljeni kao pojedinci. Iz te koalicije kažu da imaju podršku dela opozicije koji ne izlazi na izbore.

Stanković, inače master inženjer arhitekture, prvi je zvanično predstavljen kandidat za gradonačelnika Niša. Kaže da će među onima na vrhu liste biti upravo Milenković Kerković, Dinić, Bošković, kao i Ana Eraković (NPS), Rastislav Dinić (NPS), Ljuba Kostić, Srbobran Branković (DS), Ivan Jovanović (PSG) i Jelica Stošić, prenose Južne vesti.

“Biramo Niš” planira da preda listu za sve gradske opštine i za sam grad Niš. Stanković kaže da imaju podršku i od dela opozicije koji neće izaći na predstojeće lokalne izbore.

„Žao nam je što neke stranke nisu želele da izađu, ali se nadamo da to neće biti prepreka našoj pobedi. Imamo podršku tih stranaka, sa tim ljudima smo prijatelji i oni neće opstruisati našu borbu u ovom ciklusu, što je jako kolegijalno s njihove strane. Od konkurenata očekujemo fer i pozitivnu kampanju. Jasno je kao dan da se svi ovde borimo protiv SNS i da sa njima nećemo sarađivati“, navodi potpredsednik NPS.

Potpredsednica Dveri Tamara Milenković Kerković predstavljena je kao pojedinac na listi i kao profesorka Ekonomskog fakulteta.

Kaže da su osnovni “segmenti” za koje će se boriti mladi, porodica, socijalna pravda, očuvanje urbanog identiteta i Niš kao zeleni grad.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare