Marinika Tepić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Stranka Zajedno saopštila je danas da su policijski službenici u parlamentu sprečili poslanika kluba Moramo Đorđa Miketića i poslanicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić da se vrate u salu, dok se "istovremeno poslanici iz redova većine nesmetano kreću"

U saopštenju se ocenjuje da je to nezapamćeno kršenje prava poslanika i rada parlamenta, kao i to što je obezbeđenje napravilo kordon između poslanika opozicije i skupštinske većine i time ograničilo kretanje.

Stranka Zajedno je konstatovala da će predsednik parlamenta Vladimir Orlić i njegovi nalogodavci morati da objasne javnosti ko je i zbog čega izdao naređenje policijskim službenicima da „dele poslanike na podobne i nepodobne“ i da im sprečavaju slobodno kretanje iako nisu učinili nikakvu povredu pravila rada skupštine.

To je samo još jedan od pokazatelja da vlast Srpske napredne stranke počiva na nasilju koje svakog dana promoviše. Verujemo da se zajedno sa građanima možemo izboriti protiv tog nasilja i početi da menjamo stvari, pošto svi zaslužuju bolji život, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Blokirana Skupština, opozicija zaustavila rad parlamenta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar