Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Kristina Milošević iz stranke Zajedno zatražila je danas hitan postupak utvrđivanja odgovornosti onih čiji su "nemar i javašluk" doveli do tragične nesreće u Ovčar Banji.

Milošević je navela da su ljudi na mostu u Ovčar Banji izgubili živote „zbog nemara, neodgovornosti i decenijskog prebacivanja lopte“.

„Most star pola veka, totalno zaboravljen od strane lokalnih vlasti, a preko kojeg dnevno prolazi desetine ljudi. Koliko su nemarni i nezainteresovani naprednjački kadrovi govore izjave ministra (građevinarska Tomislava) Momirovića i gradonačelnika Čačka da ‘misle’ da postoji zabrana prelaska preko mosta i znak upozorenja, što govori da ni Momirović, ali što je još sramnije ni gradonačelnik Čačka nikada nisu obišli niti videli taj most“, rekla je Milošević u pisanoj izjavi.

„Naravno zabrane, niti bilo kakvog znaka, na samom mostu, ali i okolini nema. Nije dovoljno da se sedi u foteljama i samo ‘misli’, potrebno je nešto i da se uradi“, dodala je ona.

Kristina Milošević Foto: Stranka Zajedno

Milošević je upozorila da u blizini postoji još nekoliko mostova koji su u sličnom stanju i koji se moraju sanirati.

„Zbog toga apelujemo na predstavnike lokalne vlasti, da ponekad izađu iz svojih kancelarija i počnu da rade posao za koji ih plaćaju građani“, rekla je Milošević.

BONUS VIDEO – Dan posle nezgode u Ovčar Banji: Samo kilometar uzvodno od mosta strave je još jedan zabranjen za pešake

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar