Aleksnadar Vulin, ministar u Vladi Srbije, optužio je predsednika Stranke "SRCE" Zdravka Ponoša i nekadašnjeg načelnika Generalštaba da je tokom svog vojnog angažmana bio za članstvo Srbije u NATO. On se tokom skupštinskog zasedanja pozivao na depeše Vikiliksa, tvrdeći da one dokazuju Ponoševu nameru, na šta mu je general odgovorio da to nije tačno i da je više puta ponovo da nije za članstvo Srbije u tu vojnu alijansu. Tokom rasprave, Ponoš je podsetio i na afere i skandale u čijem središtu je bio upravo Aleksandar Vulin.

Skupštinsku sednicu pratite u našem BLOGU UŽIVO

„Dakle Vikiliks, ne srpska služba, ne srpske novine, nego Vikiliks. Depeša 06 Bgd 880 kaže – ‘general Ponoš je nedvosmislen oko strateške opredeljenosti srpskih oružanih snaga ka ulasku u Partnerstvo za mir i konačnom učlanjenju u NATO’. Ponoš je, da bi taj cilj bio ostvaren, naveo izazove dok razgovara sa Amerikancima, dok im se nudi za načelnika Generalštaba, kaže – ‘pred njim je izazov da se Vojska Srbije samoukine, smanjenje ljudstva na 27.000 umesto postojećih 62.000, velika redukcija i zatvaranje vojnih baza i usvajanje moderne strukture vojnih snaga’, a kao najvažnije Ponoš je rekao ‘da je promena stanja svesti oružanih snaga a naročito oficira predstavlja izazov'“, rekao je  Aleksandar Vulin na jučerašnjoj sednici.

Danas mu se ponovo obratio, zahtevajući od njega da potvrdi da li su ova pisanja tačna. Lider stranke „SRCE“ mu je odgovorio da to nije tačno, te da on nije za članstvo u NATO. Ponoš je i podsetio na niz inicidenata u čijem je središtu bio Vulin.

„Vi ste imali opservaciju na temu promena stanja svesti. Nije to ta promena svesti koju vi imate u vidu. To što vama pada na pamet je ono što vama kratko traje i morate ponovo sutra da uzmete to što vam menja svest. To je jedna od stvari koja pravi problem vašem šefu, pa je morao da se žali čak i političkim protivnicima kako sa vama da izađe na kraj. Nije nepoznato da ste u tom stanju svesti polupali komandnu tablu na službenom audiju, da ste polupali kabinet“, rekao je Ponoš.

PROČITAJTE JOŠ

Dodao je da je Vulin dok je bio šef BIA naredio da Ponoša i njegovu porodicu maltretiraju na graničnom prelazu.

Kada je dobio reč, Vulin je krenuo da čita statstiku koja se tiče stanja u vojsci. Naveo je i da se Ponoš navodno žalio na tretman u kovid bolnici jer je on general.

U novoj repilici Zdravko Ponoš je poručio Vulinu: „Džaba ste vi tražili moje zdravstvene kartone, u njima nema ništa kompromitujuće za razliku od vaših“, rekao je Ponoš.

Vulinove tvrdnje o tretmanu u kovid bolnici, Ponoš je demantovao.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare