Foto:shutterstock; Vesna Lalić/Nova.rs; Dragan Mujan/Nova.rs

Osnivač pokreta "SRCE" i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije, Zdravko Ponoš, nedavno je izjavio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić šalje jednog ministra na odvikavanje od narkotika, te da zbog toga neće biti deo nove Vlade Srbije. Portal Nova.rs pokušao je da dobije odgovor od Ponoša na kog je ministra mislio.

Na nedavno održavnoj konferenciji za medije, osnivač pokreta „SRCE“, Zdravko Ponoš, izneo je informaciju o ministru koji se navodno leči od narkotika, rekavši da je zbog toga predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio da ga ne pozove u novu Vladu Srbije.

Pročitajte još...

Obraćajući se šefu srpske države, Aleksandru Vučiću, za kog je rekao da snosi odgovornost zbog onoga što mu se dogodilo na granici, Ponoš je kazao da predsednika Srbije neće amnestirati ni to da nekog od svojih ministara ne postavi ponovo u fotelju samo zato što mora da ga pošalje „na odvikavanje od narkotika“.

“Ne diraj mi porodicu, ja tvoju ne diram. To časni muškarci ne rade. Ti cmizdriš svaki put kad ti neko pomene punoletnog člana porodice, a dozvoljavaš da se ovo radi građanima Srbije. Ko god je ovo smislio od njegovih službenika ili odlazaćih ministara, njegova odgovornost je tu i nekad će neko za te stvari morati da odgovara. Neće ga (Aleksandra Vučića prim. aut.) amnestirati činjenica da je odlučio ovaj put da nekog od tih ministara ne postavi ponovo u ministarsku fotelju samo zato što je morao da ga pošalje na odvikavanje od narkotika. Ni to što nekog neće da postavi na ministarsko mesto, jer je to najviše što može da uradi, jer neće da ga pošalje u zatvor, iako ima dovoljno argumenata, jer bi taj i njega mogao da povuče u zatvor. To nije dovoljno, nekad će neko morati da odgovara za ovo”, rekao je on.

Portal Nova.rs kontaktirao je Ponoša kako bi ga pitali ko je pomenuti ministar koji se leči od narkotika, a za koga je i advokat Nikola Lakić rekao da je otišao u Moskvu da bi zakazao lečenje na jednoj klinici.

Ponoš nije želeo direktno da odgovori direktno na naše pitanje, već je na zagonetan način opisao trenutno stanje u Vladi Srbije-

„Vučić je živeo u uverenju da njegovi potčinjeni i danas, kao i kad su došli nav vlast, hoće i mogu da izvrše svako njegovo naređenje. Neki više neće, a neki bi, ali ne mogu. Prvi su počeli da se migolje i da gledaju kako da se izvuku iz priče jer su stekli dovoljno i ne bi više da rizikuju. Drugi jednostavno ne mogu da ga poslušaju, jer su se odali raskalašnom životu i porocima. Džaba njegova upozorenja i pretnje da se saberu i da se reše loših navika koje su nespojive sa poslom koji obavljaju i koje im razaraju i porodice“, rekao je on i dodao da je Vučić zbog toga najavio da će biti promena na određenim ministarskim mestima.

„Zato im je najavio da će sledeći mandat provesti na odvikavanju umesto na ministarskim mestima. To je odgovoran gest sa njegove strane, mada okasneo i ne amnestira ga od odgoornosti što je takvim ljudima poverio važne državne poslove“, naglasio je Ponoš.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

BONUS VIDEO: Ponoš: Vučiću, ne diraj mi porodicu

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare