Dijana Vukomanović Foot:Zoran Lončarević/Nova.rs

Potpredsednica pokreta "SRCE" dr Dijana Vukomanović gostujući na televiziji Nova S izjavila je da je ovogodišnja atmosfera povodom Dana državnosti prilično sumorna jer je kako kaže "predsednik Vučić svojim izjavama dao nagoveštavaje da je spreman da potpiše sporazum sa Prištinom što može dugoročno da znači odricanje od teritorije Kosova i Metohije".

Po njenoj oceni dugoročna strategija Vučića o Kosovu je da bude neodređen “ on ne kaže ni da ni ne, on kaže možda ali je očigledno da je on doveden do svršenog čina i da je on lično u fazi u ime Srbije ili uzmi ili ostavi, jer je ucenjen iz samo njemu znanih razloga.

„Na pitanje da li misli da je Vučić doneo odluku da prihvati plan ona kaže -“ Mislim da jeste ali on je neće komunicirati javno.“

Glavni problem vezan za ovaj sporazum po mišljenju potpredsednice SRCA je to što ako bude potpisan u ovom obliku “ on neće biti održiv“.

Istorijski problem vezan za Kosovo i Metohiju mora se pregovarati drugačije. Pokret „SRCE“ smatra – “ da treba da učestvujemo u pregovorima ali ne na ovaj način na koji to čini Vučić“. On to čini tako da niko u stvari ne zna o čemu se tačno pregovara. – zaključuje Vukomanovićeva.

Bonus video:Ponoš raskrinkao biznis uzajamnog džeparenja vlasti: Srbija je Vučićeva parlamentarna prćija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar