Foto:Nova.rs;Tanjug Rade Prelic

Članica pokreta Srbija centar (SRCE) Dijana Vukomanović govorila je u intervjuu za Nova.rs o brojnim aktuelnim temama, a jedno od pitanja bilo je da li bi Srbija danas bila drugačija zemlja da je na izborima 3. aprila pobedio Zdravko Ponoš umesto Aleksandra Vučića.

Na ovo pitanje, sagovornica Nova.rs kaže da bi u aktuelnim spoljnopolitićkim okolnostima Ponoš daleko bolje vodio zemlju nego Vučić. Nakon toga, objasnila nam je ključne razlike dva lidera:

Dijana Vukomanović Foot:Zoran Lončarević/Nova.rs

„U uslovima ratnog sukoba na tlu Evrope, zdrava logika nam govori da bi Ponoš sa iskustvom rukovođenja Generalštabom vojske, i međunarodnim iskustvom stečenim u Ujedinjenim nacijama umeo da kormilari u ovom burnom vremenu iskusnije i sa mnogo manje rizika po Srbiju nego aktuelni predsednik. Ponoš i Vučić su po mnogo čemu antipodi: Ponoš je demokrata, Vučić autokrata, Ponoš razume ideju i strukturu države, sistema, Vučić ne, on je i vođa i navijač svoje partije“, objasnila je Vukomanović.

Članica pokreta SRCE naglasila je da je „Ponoš treniran da prevenira i minimizira štetne posledice kriznih udara, dok se Vučić održava na vlasti tako što non-stop generiše krize“.

„Ustav Srbije nam govori da je Vučiću ovo poslednji mandat na mestu predsednika – niko ne može više od dva puta da bude biran za predsednika, a i sam Vučić daje učestale naznake da neće biti u stanju da izdrži do kraja ovaj petogodišnji mandat. Pred Srbijom je vreme turbulentnih promena koje nezaustavljivo dolaze, mi u SRCU ne čekamo te promene sa strahom, predviđamo ih, organizujemo se i idemo im u susret“, objasnila je Vukomanović.

Ceo intervju sa članicom pokreta SRCE Dijanom Vukomanović čitajte na portalu Nova.rs.

Bonus video: Vučić odgovorio Ponošu o obaranju drona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare