Aleksandar Vučić, Tirana - Drugi dan samita Ukrajina-Jugoistocna Evropa Foto:S.S./ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se Srbija o pitanjima sankcija Rusiji nije usaglašavala sa deklaracijama Evropske unije (EU) i iznenadilo bi ga kada bi bilo drugačije, ali dodaje da ne zna detalje najnovije deklaracije kojom se ruski predsednik Vladimir Putin označava odgovornim za smrt ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

„Iznenadilo bi me da je drugačije, iako mislite da je to velika tragedija i razlog da nas napadate. Važno je da Srbija vodi svoju samostalnu, nezavisnu politiku i da procenjuje od slučaja do slučaja“, rekao je Vučić novinarima u Tirani.

Upitan o deklaraciji koja se tiče smrti Navaljnog, Vučić je rekao da ne nije ministar spoljnih poslova i da nije upoznat sa tekstom.

„Od marta zeleni koridori na granicama“

Vučić je rekao i da se od marta planira uvođenje zelenih koridora i da su na samitu Zapadnog Balkana u Tirani teme razgovora pre svega administrativni i granični prelazi.

„Verujem da do marta možemo da uvedemo takozvane zelene koridore. Razgovarali smo danas pre svega o graničnim prelazima. Za pet godina izgubimo 163 miliona evra na papirologiji na graničnim prelazima. Još mnogo toga ćemo morati da uradimo. Ovo je nešto realno, konkretno“, izjavio je Vučić na konferenciji za štampu nakon samita.

On je dodao da će, kada se vrati u Beograd, napraviti tim za rešavanje tih problema koji će predvoditi ministar finansija Siniša Mali i da je samit bio suštinski važan za poslovne veze sa Evropom i za „ljude koji će imati mnogo koristi od toga“.

PROČITAJTE JOŠ...

Na današnjem Samitu Zapadnog Blkana koji je posvećen Planu rasta i zajedničkom tržištu, od lidera regiona, pored Vučića i albanskog premijera Edija Rame, koji je domaćin, učestvuju još premijer Severne Makedonije Talat Džaferi i predsedavajuća Saveta ministara BiH Borjana Krišto.

Crna Gora i Kosovo čiji su lideri juče bili u Tirani na Samitu Ukrajina-jugoistočna Evropa, zastupljeni su na nivou ministara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar