Stefan Šenah i Aleksandar Vučić Foto:Franz Perc / Alamy / Alamy / Profimedia; Björn Trotzki / imago stock&people / Profimedia;

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić regovao je na intervju šefa posmatračke misije Parlamentarne skupštine Saveta Evrope,Stefana Šenaha, koji je dao za Nova.rs, a u kom je rekao da su međunarodni posmatrači stekli utisak da su izbori u Srbiji pokradeni. Vučić je rekao da je licemerna ocena ovog međunarodnog posmatrača, navodeći da nema dokaza da su izbori pokradeni.

„To bi bilo isto kao kad bih ja rekao za tog Šenaha, koji je inače poznat po mnogo čemu u Austriji, da sam stekao utisak da je reč o belosvetskom lopovu i prevarantu i mnogi ljudi su mi rekli, ali sad, je l’ jeste ili nije, Bog će ga znati. Ali liči mi, onako, da je belosvetski prevararant i poznata lopuža u Austriji. Je l’ mislite da možete ljudima da govorite da su negde nešto ukrali, a da ne samo da ne ponudite niti jedan dokaz, nego da budete toliki licemeri i da najbezobzirniji to predstavite činjenicom da vam se učinilo ili da ste stekli utisak. Ne znam šta bih rekao“, naveo je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ...

U intervjuu za Nova.rs Stefan Šenah je rekao je da su  na izborima u Srbiji međunarodni posmatrači primetili da je mnogo više birača prijavljeno za gradske izbore nego za parlament.

„Međutim, nismo imali nadležnost da ovo dublje istražimo“, rekao je on.

Šenah je dodao da su na osnovu svega viđenog, stekli utisak da su izbori u Beogradu pokradeni.

„Po svemu što se desilo na dan izbora, autobusima iz Republike Srpske, čini se da je to bio instrument za Beograd i kada govorite o izbornoj krađi, onda govorite o glavnom gradu Beogradu, a ne o čitavim parlamentarnim izborima. Opet, imamo neke pravilnosti, da je na biračkim mestima u Beogradu, gde su bili naši posmatrači, opozicija neupitno u prednosti. Možemo prihvatiti tumačenje (bez sprovođenja istrage), da oni koji su birali opoziciju za parlament neće glasati za vladajuću stranku na gradskim izborima. Na taj način smo mi posmatrači stekli utisak da su u Beogradu izbori pokradeni – samo u gradu ne u celoj državi“, kazao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare