Milenko Jovanov i Miroslav Aleksić Foto: Milos Tesic/ATAImages, Vesna Lalić/Nova.rs

Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe SNS, odgovorio je Narodnoj stranci pisanom izjavom u kojoj kaže da je „poslednji istup Miroslava Aleksića još jednom potvrdio da opozicija ne želi nikakav dogovor i nikakvo jedinstvo oko Kosova i Metohije, već da im je ideja da i ovu temu, važnu za čitav srpski narod, zloupotrebe u cilju rušenja predsednika Vučića”.

“Aleksić gomilom laži i bolesnih konstrukcija i optužbi koje je izrekao, pokušava da napravi uvertiru za sutrašnju sednicu, ali ništa konkretno, nije rekao o samom problemu Kosova i Metohije. Ni šta je politika kakvu zastupa, ni kakva su rešenja koja nudi”, naveo je Jovanov.

Pročitajte još...

“To se, doduše, ne može ni očekivati od čoveka koji je, kao član delegacije Skupštine Srbije, na sastanku u Strazburu, kada je bio pozvan da kaže nešto o problemu KiM, rekao da ga ta tema ne interesuje. I to je tačno. Njega interesuje da lažima i klevetama pokuša da sruši predsednika Vučića i da tako dođe na vlast”, tvrdi poslanik SNS.

Podsetimo, Aleksić je u intervjuu za Nova.rs rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ucenjen zbog kriminala, korupcije i ubistva Olivera Ivanovića.

Na pitanje da li veruje u tvrdnje predsednika da Srbiji prete sankcije, povlačenje investicija, ukidanje bezviznog režima kao posledice neprihvatanja plana francusko-nemačkog plana, Aleksić je rekao:

„Ne. Mislim da sve te njegove izjave o pritiscima služe samo da zaplaše građane Srbije. Drugim rečima, Vučić govori da treba da priznamo Kosovo, a zapravo je on taj koji je ucenjen, nije ucenjena Srbija. Ucenjen je zbog kriminala, ucenjen je zbog korupcije, zbog političkog ubistva Olivera Ivanovića, zbog svega što radi unazad 10 godina bez ikakve političke odgovornosti. I on kao ucenjen čovek ne može da brine o interesima Srbije i njenih građana. On brine kako da spasi sebe i svoje saradnike koji su njegovi saučesnici. I sad pokušava da uplaši građane Srbije, prihvata da praktično trguje sa državnim i nacionalnim interesima da bi spasavao sebe. A on nas je zapravo doveo u ovu situaciju u prethodnih 10 godina, zato što je pristao da o statusu Kosova razgovara sa zemljama koje su priznale njegovu nezavisnost. Sve zemlje Kvinte su to uradile. Umesto da se o tome govori u Savetu bezbednosti UN, gde po Rezoluciji 1244 jedino može da se razgovara o status KiM. A zašto je razgovarao sa njima? Zato što mu je važnije da održi sebe na vlasti i ne odgovara za sva nepočinstva koje je uradio, nego da brine o nacionalnim interesima. Činjenica je da nase je Vučić svojom politikom doveo u situaciju da treba da biramo između sukoba sa Zapadom i naših nacionalnih interesa“.

BONUS VIDEO„Nazivao si nas klošarima, secikesama i tajkunima, a sad bi da pričamo o Kosovu“: Aleksić žestoko odbrusio Vučić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare