Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da odluku o eksploataciji litijuma može da donese samo nova Vlada Srbije.

„Pošto su rekli da mi ovo zakazujemo da bismo rekli da idemo da kopamo litijum, takvu odluku može da donese samo nova Vlada Srbije“, rekao je Vučić aludirajući na tvrdnje koje je ranije danas izneo Savo Manojlović iz „Kreni-promeni“.

Vučić je rekao da je on svoje mišljenje „odavno izneo“.

„Nikad se nisam plašio hajke neodgovornih i nesposobnih ljudi, ja smatram da je to naša obaveza i naš posao. Prošla Vlada nije prihvatila tu moju ideju, mislili su da je lakše da se to ne prihvati zbog uličnih demonstracija Ja ne mislim da je potrebno podilaziti neznalicama, već je potrebno razvijati naše krajeve“, dodao je Vućić tokom večerašnjeg predstavljanja plana „Srbija 2027“ u Palati Srbija.

„Neka ljudi razmisle. Neka Vlada razmisli, ali mi o tome večeras nećemo da govorimo“, dodao je on.

Podsetimo, Savo Manojlović iz pokreta „Kreni-promeni“ izjavio je ranije danas da imaju informaciju da će predsednik Republike večeras izaći sa vešću da će se litijum kopati u Srbiji.

„Rešavanje Kosova i iskopavanja litijuma je protivusluga ambasadorima koji su podržali njegovu izbornu krađu. Ovo je i posledica njegovog boravka na Davosu. Normalni lideri su tamo razgovarali o interesima svojih zemalja, dok je on primao naloge Rio Tinta, pored toga što je pravio Sneška Belića. Narod i građani su na blokadama stopirali projekat Rio Tinto. Prošlo je dve godine. Sada kreće borba za javno mnjenje. Većina građana je protiv. Vlast ima zadatak od ambasadora i Rio Tinta da skuva javno mnjenje. Ostanite mirni, imamo spreman naredni korak posle njegove najave“, navodi Savo Manojlović.

***

BONUS VIDEO – Ima li u Srbiji uslovljenih Rio Tintom?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare