Foto:TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, čije ime nosi i izborna lista "Aleksandar Vućić- Srbija ne sme da stane" rekao je da kao predsednik ne može da uradi ništa za građane ukoliko većinu na izborima osvoji neko drugi.

On je rekao da pre njega niko nije smeo da snimi film o Jasenovcu, da ime ulicama po srpskim kraljevima ili junacima sa Košara kao i da bivšim vlastima nije padalo na pamet da kupe sliku Paje Jovanovića.

Foto:TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

„Sedamdeset godina nismo napravili film o Jasenovcu, 20 godina nismo dali ime bulevaru po junacima sa Košara, nismo smeli da srpske kraljeve pomenemo u imenima ulica, a da ne pominjemo da im nije palo na pamet da kupe sliku Paje Jovanovića. Onda sam ja pozvao ljude iz više ministarstava i rekao kupite tu sliku koliko god da košta imamo pare. A oni meni kažu, ne može po zakonu, a ja im kažem nađite zakon, idite i kupite i kao što vidite može, samo kad se hoće“, rekao je Vučić na mitingu u Smederevu.

Pročitajte još:

On je dodao da je sve što je ikad rekao istina, da je i on mogao „da se šminka svakog dana i da se gleda kako je lep“ a da ne izgradi ni jedan put niti bolnicu, te najavio da će Smederevo dobiti magnetnu rezonancu na proleće.

Kad je prvi put došao u Smederevo, kaže, gotovo niko nije ni radio, a sada bi da se vrate na vlast oni koji su zamalo uništili Srbiju.

Nakon toga, član SNS-a rekao je i da on kao predsednik države ništa ne može da uradi za građane Srbije ako premijer bude iz neke druge stranke, te pozvao građane da glasaju i „pobede sve liste Dragana Đilasa“.

U Smederevu je i, kako je predstavljen, prvi na listi „Aleksandar Vućić – Srbija ne sme da stane“ Miloš Vučević govorio o svim problemima sa kojima se vlast suočila u poslednjih 11 godina, a koje je prevazišla zahvaljujući „hrabrom liderstvu“ Aleksandra Vučića.

Foto:TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

On je ponovio da su naredni izbori značajni za sudbinu naroda, a dodao je i da su svi van ove liste „sve upropastili“, da će se „svi udružiti“ i da glas za njih znači povratak u 2012. godinu.

Prisutnima su se obratili i novi kandidati za poslanike na ovoj listi Tatjana Macura i Arno Gujon.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare