Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je akciju opozicije koja je utorak i sredu opstrusiala rad Skupštine Srbije usled toga što vlast nije ispunila niti jedan zahtev protesta "Srbija protiv nasilja".

„Predstavnici skupštinske većine su pokažali poštovanje prema narodu. Jer da slušate da vam sve vreme neko na nehigijanski način kroz vuvuzele trubi, pentra po klupama, udara po klupama u trenutku kad treba da donese izvanredne odluke u korist građana Srbije…. Zbog toga što su promenili svoju politiku preko noći, jer su nam svakog dana saopštavali da ne žele izbore. Onda su nam u jednom danu rekli da nema Skupštine i da moraju izbori. Kako je to moguće da iko sluša te ljude, da iko razume šta je to što onih hoće kad su sve vreme govorili da su protiv izbora“, rekao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ...

On je rekao da ne da prelaznu vladu, te da su predstavnici opozicije pozvali na njegovo ubistvo.

„Nemojte da se pravite naivini, vi ste bukvalno pozivali na ubistvo i govorili ako ne daš prelaznu vladu ili ne znam već  šta… A ja ponavljam – ne dam.. Ne dam da zemlja bude uništena, ali izbore ćete da dobijete. A da uništavam zemlju da takvi koji govore da život nečiji nije važan i da svi ostali ćute i iz medija na kojima je to rečeno i da svi političari ćute, kao da ništa nije rečeno… Zamislite da sam ja to rekao? Pa, obesili biste me na Terazijama. A ko mi to govori? Oni koji su razgradili našu zemlju, koji su uništili našu armiju… Ali nemam nikakav problem sa tim i nemam za čim da žalim. Srećam se što iza mene nešto ostaje, a iza njih razorena armija koja nije imala ni čizme, ni cipele, a kamoli oružje i oruđe. Šta da radite, u tome se razlikujemo“, rekao je on.

U utorak i sredu opozicija je opstruisala rad parlamenta, jer vlast puna četiri meseca odbija da ispuni zahteve protesta “Srbija protiv nasilja”. “Naoružali” su se transparentima, zviždaljkama i vuvuzelama. Pripremljena situacijom od utorka, premijerka Ana Brnabić i ostali ministri u sredu dolaze praćeni grupom od tridesetak policajaca, koji prave živi zid i opkoljavaju opoziciju. Reklo bi se filmska scena, ali nije. To je bila još jedna pokazna vežba vlasti.

Opširnije o svemu čitajte u posebnoj vesti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar