Foto: Foto: REUTERS/Lisa Marie David, Vladimir Šporčić/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je košarkaškoj reprezentaciji Srbije plasman u finale Svetskog prvenstva.

„Čestitam našim košarkašima na veličanstvenom uspehu i na rezultatu koji je obradovao sve naše građane. To je rezultat napornog rada i velikog truda tih mladih ljudi. Želim Boriši Simaniću brzo oporavak. Ono što smo mi kao država mogli da učinimo, od slanja specijalnog aviona, mi smo učinili… Činićemo uvek, ali oni su ti koji zaslužuju podršku nacije. Ali oni su ti koji su zaslužili podršku nacije i ogroman uspeh postigli. Pokazali su da su da smo zemlja košarke. Ja se nadam da i naša ogromna ulaganja u fudbal će se isplatiti na kraju i da će doneti rezultate. Ne bih da podsećam sve druge šta su govorili o selektoru Pešiću i o celoj državi posle nekih prethodnih prvenstava, ali to kod nas je tako… Samo brzo zaboravimo. Ovi momci su na fantastičan način predstavili našu zemlju. Još jednom hvala Novaku Đokoviću na svim uspesima i pobedama i želim mu uspeh na US Openu. Hvala i Nikoli Jokiću koji je na predivan način predstavljao našu Srbiju u NBA ligi. Još jednom hvala i našim odbojkašicama i čestike odbojkašima na prvim rezultatima“, rekao je on.

PROČITAJTE JOŠ...

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Kanadu rezultatom 95:86 u polufinalu Mundobasketa, čija se nokaut faza igra u Manili.

„Orlovi“ će tako otići u borbu za zlato sa pobednikom meča SAD – Nemačka, dok će Kanada morati da se zadovolji borbom za bronzu.

Srbija je tokom cele utakmice bila bolji rival, napravila je problem Kanadi sa faulovima još u prvom poluvremenu, pa su Šaj Gildžus-Aleksander i Dilon Bruks imali po tri.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare