Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE, Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, tokom prikaz sredstava naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije, da su predstavnici Generalštaba i ministar odbrane Miloš Vučević izneli ubedljivu argumentaciju za vraćanje obaveznog služenja vojnog roka.

„Videćemo da li će to (vojni rok) biti u trajanju od 90 ili 100 dana, ili možda 110 dana. Kao i kada će to biti, kako ćemo ispuniti finansijske i logističke pretpostavke, ali ćemo razgovarati“, rekao je Vučić novinarima posle obilaska naoružanja i vojne opreme u kasarni Topčider.

PROČITAJTE JOŠ...

On je kazao da do 1. maja očekuje da mu predstavnici vojske dostave sve predloge po pitanju vojnog roka i da će nakon toga, u saradnji sa vojnim kabinetom i Vladom Srbije, odlučiti o tome i taj predlog proslediti parlamentu.

Vučić najavio je danas da će država pomoći finansijski Petoletki kako bi osavremenila svoju liniju za namensku industriju.

On je istakao da treba da se ubrza proizvodnja novog topa od 30 milimetara, jer bi to bilo važno za Daljinski upravljanu borbenu stanicu, ali i opremanje „malog Miloša“.

„Može li Petoletka da osavremeni svoju liniju, da platimo koliko treba“, rekao je Vučić i zadužio ministra finansija Sinišu Malog da sedne sa rukovodstvom Petoletke i vidi kako da im se pomogne.

Daljinski upravljana borbena stanica je naoružana mitraljezom i namenjena za uništavanje pojedinačnih i grupnih ciljeva, lako oklopljenih vozila kao i lako utvrđenih objekata na efikasnim daljinama do 1.200 metara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare