Zoran Drobnjak i Aleksandar Vucic
Zoran Drobnjak i Aleksandar Vučić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs/TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Za devizni račun u Švajcarskoj koji je imao direktor Puteva Srbije Zorana Drobjaka, predsednik Srbije Aleksandar Vučić za naš portal izjavio da je ‘‘taj račun otvoren za vreme vladavine Dragana Đilasa‘‘ i da Drobnjak danas ‘‘nema novac koji je prebacio 2016. ili 2018. godine‘‘.

Istraživački portal KRIK u međunarodnom projektu „Švajcarske tajne“ je objavio da je Drobnjak 2007. otvorio račun u banci „Credit Suisse“ u Švajcarskoj. Godinu dana kasnije na njemu je imao oko pola miliona franaka ili oko 300.000 evra.

‘‘To je bilo u vreme velike, opšte pljačke i krađe, kada su neki strpali po 600 miliona evra‘‘, odgovorio je Vučić reporteru Nova.rs u Kragujevcu, na naše pitanje da prkomentariše postojanje tajnog deviznog računa direktora puteva Srbije, Zorana Drobjaka i činjenicu da svoju ušteđevinu nije prijavio Agenciji za borbu protiv koupcije, niti od Narodne bane Srbije tražio dozvolu za otvaranje računa.

Predsednik je u svom odgovoru, iznoseći astronomske milonske cifre koje su ‘‘imali neki drugi‘‘, rekao da je Zoran Drobnjak ‘‘prebacio nekoliko stotna hiljada evra‘‘ i apostrofirao da je to bilo za vreme prethodne vlasti.

‘‘Ja molim Narodnu banku Srbije da nam da sve podatke i tačan datum prebacivanja tog novca na švajcarske račune i da nam objasni kakao je u to vreme toliki novac zaradio. Siguran sam da će ga nadležni organi pitati, kao i sa kim je radio taj posao, ko mu je iz vlade omogućio da taj novac stavi u švajcarsu banku‘‘, rekao je predsednik Vučić.

BONUS VIDEO Zoran Drobnjak i 500.000 skrivenih „švajcaraca“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare