FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Predsedništvo i Glavni odbor Srpske napredne stranke (SNS) jednoglasno su podržali predlog Aleksandra Vučića za formiranje Narodnog pokreta za državu, izjavio je na konferenciji za medije potpredsednik SNS Miloš Vučević.

On je istakao da je podržan i Vučićev predlog da se period do održavanja partijskog kongresa, na kome to treba da bude usvojeno, iskoristi za razgovore sa svim strankama i nestračkim javnim ličnostima koji to podržavaju.

Do odluke Skupštine stranke neće biti formalno-pravnih aktivnosti oko osnivanja, ni oko imena novog pokreta, kazao je Vučević.

On je istakao da će, ako i Skupština SNS usvoji Vučićev predlog, postojati dve opcije – da novi pokret ide na naredne izbore, ili da bude samo savetodavno telo „naprednjaka“.

Sve je stvar dogovora, ali ne mogu da isključim mogućnost da će pokret učestvovati na narednim izborima, naveo je Vučević, dodavši da za pristupanje nisu postavljane nikakve „crvene linije“, ali da je svima u političkom životu Srbije jasno ko tu ne može da bude.

Nismo danas raspravljali ko može, a ko ne može da uđe, to je samo ideja, a spremni smo da razgovaramo sa svima kojima je Srbija na prvom mestu, naglasio je on.

Govoreći o aktivnostima SNS do kongresa 27. maja, on je istakao da je partija fokusirana na rad sa građanima – i simpatizerima i onima koji to nisu, jer je ta komunikacija „uslov opstanka stranke i njene borbenosti“.

Na pitanje da li će najavljeni Vučićev obilazak Srbije u cilju stvaranja novog pokreta biti i u sklopu jačanja SNS i najavljenih kadrovskih promena u opštinskim odborima, Vučević je odgovorio da to „nema veze sa stranačkom kampanjom“, jer je obaveza predsednika da obilazi zemlju i razgovara sa ljudima, a ne samo da sedi u svom kabinetu.

BONUS VIDEO: Narodni pokret – za očuvanje države Srbije ili predsednika Vučića?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare