Vladimir Obradović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Profesor Univerziteta u Beogradu i kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije Srbija protiv nasilja Vladimir Obradović rekao je za Nova.rs da je hapšenje Miloša Pavlovića, potpredsednika Narodnog pokreta, pokazatelj da su policija i tužilaštvo u Srbiji stavljeni u funkciju represije nad neistomišljenicima.

„Aleksandar Vučić i SNS vlast posebno vrše politički progon nad odbornicima Grada Beograda, gde je vladajuća koalicija izgubila vlast na proteklim izborima, uprkos krađi nezapamćenih razmera. Umesto da policija i tužilaštvo hapse one koji su odgovorni za lažne prijave prebivališta, kupovinu glasova i druge nezakonite radnje, vladajuća koalicija se odlučuje na odmazdu nad onima za koje je glasalo blizu milion građana Srbije“, rekao je Obradović u izjavi za Nova.rs.

Kako se odigralo hapšenje, šta su mu rekli policajci i da li će se pojaviti na predstojećoj sednici Skupštine grada Beograda, Miloš Pavlović je govorio u intervjuu za portal Nova.rs. 

PROČITAJTE JOŠ...

Podsetimo, Narodni pokret Srbije je prethodno saopštio da je Miloš Pavlović uhapšen danas u okolini Užica na putu ka Zlatiboru. Posle nekoliko sati pušten je na slobodu uz obavezu da se pojavi na saslušanju, koje je predviđeno u ponedeljak od 9 do 14 sati, rečeno našem portalu.

Kako se navodi u saopštenju NPS, saobraćajni policajci, koji su ga zaustavili, obavestili su ga da je za njim raspisana poternica, navodno, zbog protesta protiv izborne krađe koji su bili 24. decembra ispred gradske skupštine u Beogradu.

„Iako je Pavlović svakodnevno od protesta u Beogradu i, kao advokat po prirodi svog posla po sudovima, policija ga podmuklo hapsi pred porodicom pod izgovorom da nisu mogli da ga nađu do sad. Možemo zaključiti da je sve ovo deo plana zastrašivanja od strane uzurpatorskog i nasilničkog režima pred konstitutivnu sednicu Skupštine grada Beograda koja je zakazana za ponedeljak 19. februar, kao i da neće prezati ni od čega u borbi protiv opozicije“, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar