Brnjak nalepnice Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Portparol Vlade Kosova Perparim Krieziu je danas najavio je da će Vlada uskoro odlučiti da se automobilima sa tablicama gradova u Srbiji dozvoli kretanje na teritoriji Kosova bez postavljanja papirnih nalepnica na delove registarskih tablica, poštujući time princip reciprociteta u odnosima Kosova i Srbije.

On je za koha.net izjavio je da policija pažljivo prati sprovođenje odluke Srbije o kretanju vozila sa RKS registarskim oznakama, i da će se odluka o ukidanju nalepnica zasnivati na analizama i zaključcima Granične policije Kosova o nivou i primeni odluke na strani Srbije.

„Naša Granična policija pažljivo prati sprovođenje odluke Srbije o kretanja automobila sa RKS registarskim oznakama. Kao što smo rekli prošle nedelje, naše ponašanje i odluka biće zasnovani na principu reciprociteta i na osnovu analiza i zaključaka granične policije o stepenu primenivosti od strane Srbije. Očekuje se da će odluka biti doneta uskoro“, rekao je Krieziu za koha.net.

Od ponedeljka, 1. januara, počela je primena odluke Vlade Srbije koja omogućava slobodu kretanja za sva vozila sa Kosova po Srbiji, bez obaveze da se natpis RKS na registarskoj tablici prekriva nalepnicom.

Krajem septembra 2021. godine doneta je odluka da se simboli Srbije i Kosova na registarskim tablicama vozila pokrivaju samolepljivim papirom.

***

BONUS VIDEO – Kurti o RKS tablicama: Odgovorićemo čim Srbija dokaže da sprovodi odluku u potpunosti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar