Goran Vesić i Aleksandar Šapić Foto: Predrag Mitić/Tanjug, Vesna Lalić/Nova.rs

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da vozila gradskog prevoza više neće biti crvene, već plave boje, preciznije, "nemanjićki plave". Ovo je izazvalo reakciju bivšeg zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, koji je na društvenoj mreži X objavio zastavu Nemanjića, koja ipak nije plava.

„Mislimo da ova plava boja, ‘beogradsko plava boja’ simboliše i naše reke i naš grad. Ova vizantijsko plava, nemanjićka plava, koja ima mnogo simbolike vezane za grad Beograd, mnogo je bolja od dosadašnje ‘soc-crvene’ koja nas je podsećala na kioske sa viršlama“, rekao je Šapić na konferenciji za novinare.

PROČITAJTE JOŠ

Na ovu izjavu ubrzo je odreagovao Vesić. On je objavio fotografiju zastave Nemanjića koja je crvene boje sa belim dvoglavim orlom u sredini.

„Zastava srpske vladarske dinastije Nemanjića. Obrazovanje je važno. Budimo dostojni naših slavnih predaka! Živela Srbija“, napisao je ministar građevine.

Inače, poznato je da Vesić i Šapić nisu u dobrim odnosima, a interesantno je i da je u vreme kada je Vesić bio gradski menadžer došlo do promena u gradskom prevozu. Naime, umesto žute, postala opet crvena, kakva su bila u vreme Jugoslavije.

BONUS VIDEO Čišćenje istorije u Šapićevom stilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare