Predstavnici Demokratske stranke i stranke Zajedno, članice koalicije Srbija protiv nasilja, razgovarali su danas sa građanima Sremske Mitrovice. Foto: Zajedno

U Srbiji je toliki medijski mrak, da više od polovine građana ne zna da su izbori pokradeni i ne zna šta piše u Rezoluciji Evropskog parlamenta o izbornoj krađi, poručili su u razgovoru sa građanima Sremske Mitrovice predstavnici Demokratske stranke i stranke Zajedno, koje su članice koalicije "Srbija protiv nasilja".

Koopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović je izjavio da ova partija podržava listu minimalnih uslova za održavanje novih izbora koje je juče predstavila inicijativa „ProGlas“.

„Danas smo o tome razgovarali sa Mitrovčanima, i uz Rezoluciju Evropskog parlamenta o izbornoj krađi, delili i Proglasove uslove“, rekao je Zelenović.

Potpredsednica Demokratske Dragana Rakić je ocenila da u našoj zemlji vlada „toliki medijski mrak, da više od polovine građana ne zna da su izbori pokradeni i ne zna šta piše u Rezoluciji EP o izbornoj krađi u Srbiji“.

„Zato smo danas razgovarali sa građanima Sremske Mitrovice i informisali ih o najvećoj izbornoj krađi u Evropi iza koje stoji Aleksandar Vučić i o posledicama njegove nerazumne politike. Potpuno sam saglasna sa listom ‘ProGlasa’ o minimalnim uslovima za održavanje novih izbora i istina je da nema izbora dok svi
koji su učestvovali u izbornoj krađi ne budu kažnjeni“, izjavila je Rakić.

Predstavnici Demokratske stranke i stranke Zajedno, članice koalicije Srbija protiv nasilja, razgovarali su
danas sa građanima Sremske Mitrovice. Foto: Zajedno

Ona je ocenila da „izlaz iz ove duboke političke krize može biti formiranje oročene tehničke vlade koja bi poput one u Severnoj Makedoniji ili Crnoj Gori sprovela slobodne i fer izbore“.

„Takvi izbori bi omogućili da imamo demokratsku i uređenu državu u kojoj je moguć normalan život“, izjavila je Rakić.

***

BONUS VIDEO – ProGlas predstavio minimalne uslove za održavanje novih izbora i izlazak iz političke krize

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar