Boris Tadić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić demantovao je danas pisanje pojedinih medija da je doveo u vezu atentat na bivšeg premijera Srbije Zorana Đinđića i SAD.

Naime, više prorežimskih medija objavili su tekst u kojem su izneli ove navode, a povod natpisa bio je kratki video isečak iz Tadićevog intervjua za Insajder.

Pored prorežimskih medija, vest je objavio i portal „Blic“ i to pod naslovom „Tadić šokirao izjavom o ubistvu Đinđića, povezao Amerikance sa atentatom! ‘Ništa ne insinuiram, ali pre nego što je ubijen, dobio je realne pretnje iz Stejt dipartmenta'“.

Na ove navode reagovao je Tadić ocenjuću da je to „notorna laž“.

„Niti sam govorio o povezanosti sa atentatom, niti sam izneo bilo šta novo. O ovome govorim svih prethodnih godina i to u kontekstu Đinđićeve kosovske politike i reakcije Zapada na nju, a ne atentata“, naveo je Tadić.

„Pripisivanje nekome ovako ozbiljne optužbe nije samo obmanjivanje javnosti, već i kršenje zakona“, dodao je još Tadić.

Inače, na pomenutom snimku Tadićevog intervjua za Insajder, bivši predsednik Srbije je govorio o inicijativi Zorana Đinđića kojom bi tražio od zapadnih političara da se kosovsko pitanje revidira i da se ponovo vrati u međunarodnu javnost i uđe u pregovarački proces.

Tadić je naveo da je na tu svoju inicijativu Zoran Đinđić „dobio ekstremno agresivan odgovor“.

***
BONUS VIDEO – Tadić: Prihvatanjem ovog predloga, Zapad daje vetar u leđa za Vučićev opstanak na vlasti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar