Sumarac
Foto: Nova.rs, Dragoslav Šumarac

Potpredsednik Demokratske stranke i blizak saradnik Zorana Lutovca, Dragoslav podržao je danas Aleksandru Jerkov, i poručio da dve strane partije moraju da se pomire zarad dobrobiti DS.

Dragoslav Šumarac pojavio se danas ispred policijske stanice 29. novembar kako bi podržao stranačku koleginicu, koja je saslušavana u svojstvu građanke po krivičnoj prijavi koju je podneo Zoran Lutovac.

„Jutros sam se čuo sa Lutvcem, imali smo dug razgovor, ja njemu ništa ne radim iza leđa. Došao sam da podržim Aleksandru Jerkov, kao što sam podržavao i Slobodana Milosavljevića kada ga je saslušavala policija Aleksandra Vučića, i kao što smo mi demokrate, podržavali sve građane koji su bespravno pozivani u policiju“, rekao je Šumarac za Nova.rs.

Šumarac je istakao da od bez jake Demokratske stranke „od Srbije nema ništa“.

„Ja se svom svojom snagom borim da dva gledišta u kom pravcu treba da ide stranka pomirim, i da se nađemo 31. maja na Glavnom odboru i iznesemo svoje argumente. Nama je potreban svaki član Demokratske stranke“, rekao je on.

Šumarac je dodao da je bio izričito protiv raspuštanja omladine i Gradskog odbora u Beogradu.

„To i predsednik Lutovac zna. Mi moramo da pridobijamo nove ljude. Da pridobijemo i druge stranke u borbi protiv režima“.

Potpredsednik DS kaže da niko nije rekao da treba da se izađe na izbore 21. juna.

„Čak ni oni koje nazivaju saradnicima Vučića. Međutim, s druge strane, predsednik jeste u teškom položaju, mnogi ga napadaju preko medija. Ja pozivam obe strane da sve ovo rešimo. Jedino DS može da ponudi pravo rešenje za Srbiju“, kaže Šumarac.

Upitan šta mu je rekao Lutovac jutros, Šumarac je rekao da je on za pomirenje.

„Međutim, očigledno je da je to prešlo neku granicu. Ja sam siguran da će DS naći načina da ovo prevaziđe i da će ponovo biti glavna pokretačka snaga modernizacije Srbije“, zaključio je on

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare