Priboj, Stranka slobode i pravde, SSP, tribina u Priboju
Foto: SSP/Promo

"Nema novca za toalet papir u školama ili vrtićima, ali ima za povećanje naknada odbornicima u Opštini Grocka", ukazao je danas na bahatost novog opštinskog rukovodstva Željko Vagić, predsednik odbora Stranke slobode i pravde Grocka.

Vagić napominje da će „jedna od prvih odluka novog saziva biti povećanje naknada odbornicima sa 3.000 na 40.000 dinara mesečno, odnosno oko 1.300%!“.

„Ovo povećanje znači da će odbornici dobijati 100.000 dinara po sednici, budući da se sednice održavaju jednom u tri meseca, što smatramo krajnje neodgovornim, neopravdanim i socijalno neosetljivim” rekao je Vagić.

On tvrdi da to povećanje nema nikakvo opravdanje jer se ne zasniva na većem obimu rada odbornika, kojeg, kako kaže gotovo i nema.

Pročitajte još:

“Očigledno je da služi isključivo kupovini političke lojalnosti. Umesto da budžetska sredstva usmere ka poboljšanju života građana, opremanju vrtića osnovnim sredstvima i realizaciji važnih projekata kao što su proširenje Smederevskog puta, izgradnja vrtića u Vinči ili rekonstrukcija škole u Živkovcu, koju meštani sami sređuju, vlast SNS-a odlučuje da obezbedi sebi luksuzne nadoknade, stavljajući svoje interese ispred potreba građana” naveo je Vagić.

On je takođe pozvao sve odbornike, a naročito odbornike opozicije, koji su, kako je rekao, nažalost dali legitimitet ovoj lošoj upravi, da za ovakvo povećanje ne glasaju.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar