Veselin Milić Foto: A.K./ATAImages

Lista "Srbija protiv nasilja" podržala je zahtev roditelja učenika prošlogodišnjeg VII-2 osnovne škole „Vladislav Ribnikar” da se oduzme odlikovanje Veselinu Miliću, načelniku PU Beograd koje mu je nedavno dodelio ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

„U maju 2023. su se Gašić i Milić ogrešili o struku, o decu i njihove roditelje. Danas svojim postupkom vređaju sećanja na žrtve, vređaju porodice ubijene dece, ponovo povređuju preživele učenike prošlogodišnjeg VII-2 i njihove roditelje“, ističu iz ove liste.

Gašić i Milić su, kako navode, objavili imena učenika sa spiska masovnog ubice i tada su roditelji i javnost tražili da se odgovorni sankcionišu.

„Krivična prijava je podneta još u avgustu 2023. a policija i dalje traga ko je saopštio imena sa spiska ubice. Sa krivičnom prijavom poigrava se Služba unutrašnje kontrole MUP, služba za odumiranje profesionalizma u policiji, služba koja se već godinama bavi kočenjem i anesteziranjem postupaka koje se vode protiv kriminala, korupcije i zloupotreba u policiji. Cela Srbija mogla je da bude svedok u postupku, cela Srbija je gledala u direktnom televizijskom prenosu kako Veselin Milić čita spisak ubice“, ističe se u saopštenju.

Pa ipak, kako navode, umesto utvrđene odgovornosti i odgovarajućih sankcija, cela Srbija danas gleda kako Gašić odlikuje Milića.

„Srbija se digla protiv nasilja posle strašnih tragedija u Ribnikaru, Duboni i Malom Orašju u maju 2023. Pismo roditelja nas podseća da danas imamo još više razloga da ne posustajemo u borbi za Srbiju protiv nasilja, Srbiju koja iskazuje pijetet prema žrtvama, a prezir prema onima koji ga nemaju“, zaključuju.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar