Suđenje Vladimiru i Miljani Kecmanović, roditelji ubijene dece Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Tužilaštvo i sud danas su završili ispitivanje Vladimira Kecmanovića, oca dečaka-ubice koji je izvršio masakr u školi "Vladislav Ribnikar" 3. maja ubivši devetoro dece i radnika obezbeđenja. Advokat porodica ubijene dece Ognjen Božović rekao je nakon suđenja da otac deteta nije želeo da odgovara na njihova pitanja.

Zastupnici porodica ubijene dece ispričali su da je danas nastavljeno ispitivanje Vladimira Kecmanovića, te da su sud i tužilaštvo završili sa postavljanjem pitanja, pa je sada red na postavljanje pitanja oštećenih porodica, ali da je to ostavljeno za sledeći glavni pretres.

Istakao je i da više informacija sa suđenja ne može da otkrije, jer je takva situacija pošto je suđenje zatvoreno za javnost.

„Za sada prvoosumnjičeni ne želi da odgovara na pitanja oštećenih, ali ja verujem da ćemo mu postaviti pitanja. Ta oduka svakako nije u skladu sa zakonom i ne postoji mogućnost da on ne odgovara na naša pitanja. Postoji mogućnost da se on brani ćutanjem, ali nema mogućnost da bira da li će mu neko postavljati pitanja. Naša ideja je da dođemo do istine i uradićemo sve da on odgovara na naša pitanja“, rekao je advokat porodica.

Pročitajte još:

On je istakao da je celokupno držanje Vladimira Kecmanovića ostalo nepromenjeno, te da on ne prihvata odgovornost i da je situacija ostala nepromenjena sve od 3. maja.

Suđenje Vladimiru i Miljani Kecmanović, roditelji ubijene dece Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Krivo mi je što javnost nije prisutna i mislim da bi bilo koristno da javnost vidi kako celokupni proces izgleda. Mi svmo više puta isticali stav roditelja po tom pitanju, ali je odluka suda ostala nepromenjena. Odluka jeste zasnovana na zakonu, a sudija ima svoje razloge. Činjenica je da imamo maloletna lica, ali naši stavovi nisu bitni, kao što smo već smo rekli, borili smo se da se otvori za javnost“, rekao je advokat.

Izuzetno težak postupak, roditelji potreseni

Jedna od zastupnica porodica ubijene dece ispričala je da su svi jedva dočekali početak glavnog pretresa i početak iznošenja odbrane, ali da nažalost ne mogu da iznose detalje odbrane optuženih. Ona je takođe naglasila da je izuzetno teško i naporno sedeti u sudnici i slušati uzdahe oštećenih i u svakom trenutku imati slike ubijene dece i radnika obezbeđenja pred očima.

Porodice ubijene dece sa suđenja su izašli vrlo potreseni i besni, što dosta govori o atmosferi u sudnici, ali niko od njih nije želeo da komentariše suđenje.

Advokati kancelarije Borović koji zastupaju porodicu dečaka koji je izvršio masakr nakon suđenja rekli su za medije da tužilaštvo pokušava da spovede novu istragu, te de je njihov branjenik već odgovorio na postavljena pitanja.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Podsećanja radi, ovo je krivični postupak koji se vodi protiv roditelja dečaka koji je izvršio ubistvo u „Ribnikaru“ 3. maja ubivši svoje vršanjake i radnika obezbeđenja, a ovaj proces vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Pored ovog vode se i dva parnična postupka protiv porodice Kecmanović za naknadu nematerijane štete zbog gubitka bliskog člana porodice i pretrpljenog stresa, a na tim ročištima se mogu čuti potresne priče članova porodica koje su izgubile svoje najmilije kobnog dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare