Nakon pobede reprezentacijje Srbija nad Litvanijom, predsedavajući Vladimir Orlić i članovi Vlade čestitali su im na pobedi. Orlić je i ovu priliku iskoristio da napadne opoziciju i kaže da oni reprezentativcima poručuju da su lopovi.

Košarkaška reprezentacija Srbije prošla je u polufinale Mundobasketa, pošto je rezultatom 87:68 bila bolja od Litvanije. Ta vest stigla je i do Skupštine Srbije, pa je predsedavajući parlamenta Vladimir Orlić čestitao pobedu našim košarkašima, dok su ostali poslanici pobedu naše reprezentacije pozdravili aplauzom. Nakon aplauza, Orlić je veliku pobedu Srbije iskoristio da napadne opozicionare tvrdeći da su naše košarkaše nazvali lopovima.

PROČITAJTE JOŠ...

Iako takva formulacija nema nikakve veze sa onim što se zaista desilo, Orlić je pokušao da i momenat za ponos čitave nacije iskoristi za političke obračune. Istine radi, poslanici opozicije jesu u momentima dok je Orlić govorio uzvikivali, ali to se odnosila na predstavnike vlasti.

Blokada rada Skupštine, iza koje stoji deo proevropske opozicije, izazvao je bes kod predstavnika vlasti. Premijerka Srbije Ana Brnabić i predsednik Skupštine Vladimir Orlić nisu mogli da sakriju nervozu, pa su tako optuživali opoziciju da je protiv razvoja Srbije, za razliku od njih koji, kako kažu, jesu.

Premijerka i predsednik Skupštine gotovo od početka imaju identičnu reakciju i gotovo iste reči koriste. Njihov „repertoar“ obuhvata navode da je opozicija „protiv povećanja plata i penzija“, „protiv pomoći bolesnoj deci, protiv majki“….

Nakon obraćanja predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić počela je rasprava. Za reč se javio poslanik Jahja Ferhatovića, ali je opozicija nastavila blokadu.

Poslanici Dragana Rakić, Nebojša Zelenović i Srđan Milivojević duvaju u pištaljke, nove transparente i traže da se prekine sa zasedanjem.

„Bruko ljudska, bruko. Marinika Tepić hoće da razori klupu, Milivojeviću šta vam je to, klepetuša neka? Treba da vas je stid i sram zbog penzionera i svih majki u ovoj zemlji“, rekao je Orlić.

Sve informacije sa današnje sednice pratite u blogu uživo na Nova.rs.

BONUS VIDEO „Nemate pravo nikoga da pipnete“: Orlić siktao na poslanike opozicije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar