Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ, TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ Nemanja Jovanović/Nova.rs

Bivša ministarka Zorana Mihajlović nije pozvana na sednicu Glavnog odbora i Predsedništva SNS, a u izjavi za Novu navodi da trenutno ima druga prioritete i posvećena je njima. Osim toga, Mihajlović je govorila i o Vučićevom novom pokretu čije je osnivanje najavio.

„Nisam dobila poziv za sednicu Glavnog odbora. Da budem iskrena, trenutno imam druge prioritete i posvećena sam njima“, poručila je u izjavi za Novu Mihajlović.

Komentarišući novi pokret čije je osnivanje najavio predsednik Aleksandar Vučić, Mihajlović je poručila da patriotizam za nju nije sakrivanje iza reči država.

Zorana Mihajlović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„Sto se novog pokreta – bloka tiče, jedino sto mogu da kažem da patrotizam za mene nije, vika, buka, mržnja, udaranje u grudi i skrivanje iza reči ‘država’. Za mene je najveći patriotizam raditi u interesu građana i građanki. Što se drugih tema tiče, od politike, stranaka, energetike, i mojih daljih koraka govoriću uskoro“, zaključila je Mihajlović.

Bivša ministarka Mihajlović, koja je obavljala i funkciju potpredsednice SNS, nije dobila poziv za današnji skup naprednjaka gde će se održati sednica Predsedništva i Glavnog odbora SNS.

Kako Nova saznaje, ovo je samo nastavak politike stranke prema bivšoj ministarki za koju je lično lider naprednjaka Aleksandar Vučić najavio da pravi stranku.

Istorija odnosa lidera SNS Aleksandra Vučića i visoke funkcionerke Zorane Mihajlović puna je uspona i padova, ali deluje da od oktobra 2022. godine odnos samo nastavlja da tome.

Odluka da ne bude u novoj Vladi, za Mihajlović nije bilo veliko iznenađenje, budući da je lider naprednjaka razgovor sa njom odlagao više puta, a Brnabićeva je tražila da se sa njom sastane tek na dan kad je trebalo da bude formiranje Vlade Srbije, neposredno pre sednice Predsedništva SNS. Na oproštajnoj konferenciji za medije Mihajlović je poručila da ne želi da bude ničiji pion, dok je Vučić poručio da je “Boga molila da ostane ministarka”.

Opširnije o tome čitajte u posebnom tekstu.

Bonus video: Da li Zorana Mihajlović osniva stranku? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare