Stranke Dveri i Zavetnici definitivno su dogovorili zajedničku saradnju na narednim izborima. Kako Nova.r saznaje, nosioci liste biće lideri ovih partija, Milica Đurđević Stamenkovski i Boško Obradović, dok će njihov kandidat za gradonačelnika Beograda biti profesor Ratko Ristić.

Saradnja dve partije na desnici, Dveri i Zavetnika definitivno će biti ozvaničena zajedničkim nastupom na izborima u decembru.

Prema saznanjima Nove, a na osnovu informacija iz vrha ovih partija, za sada je odlučeno da samo ove dve partije budu deo predizborne koalicije. Još uvek nije isključena mogućnost da im se pridruži još neka partija ili pokret na desnici.

Pored toga, dogovoreno je da nosioci liste budu lider Dveri Boško Obradović i predsednica Zavetnica Milica Đurđević Stamenkovski. Njih dvoje će predvotiti tu listu na republici i u Beogradu.

Foto:Ana Paunković/FoNet

Dve stranke desnice dogovorile su i da će profesor Ratko Ristić i bivši dekan Šumarskog fakulteta biti njihov kandidat za gradonačelnika Beograda. Ristić je u kampanji već podržao pomenute partije, što se vidi i u njihovom predizbornom spotu.

Ristić je inače prorektor na Univerzitetu u Beogradu, bivši je dekan Šumarskog fakulteta i jedan od ljudi koji se među prvima usprotivio eksploataciji litijuma u dolini Jadra od strane Rio Tinta.

Ratko Ristić, Rektorat sednica Senata Univerziteta u Beogradu Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Za sada je izvesno da će među kandidatima za poslanika biti profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Miloš Ković.

Desnica najverovatnije u tri kolone, iako ne isključuju zajedničku listu

Iako je bilo najava da bi partije desnice mogle zajedno da nastupe na izborima u decembru, najverovatnije će, ipak, nastupiti u tri kolone.

Prva kolonu će činiti koalicija koja već najavljena, a koju će činiti osovina Dveri-Zavetnici. Drugu kolonu će činiti koalicija Novog DSS i POKS-a, dok bi treću kolonu na desnom spektru mogli da predstavljaju Narodna stranka i Dosta je bilo.

Nije isključeno da se Narodna stranka pridruži koaliciji Novi DSS-Nada, ali za sada je sve još na nivou razgovara i predizborne kombinatorike, bez konkretnih odluka.

PROČITAJTE JOŠ...

Za sada izvesno je samo da će na predstojećim izborima zajednički nastupati Dveri i Zavetnici, koji su i ozvaničili formiranjem „Srpskom državotvornog bloka“.

Nedavno je predsednik Novog DSS Miloš Jovanović rekao da je upućen poziv Dverima i Zavetnicima da se napravi jedna kolona, ali da moraju da odgovore na pitanje da li su spremni da „ruše“ Vučića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare